Milner «hater» VAR

James Milner er ikke fan, og mener systemet må forbedres dersom det skal fortsette slik.

28. okt 2019 kl 21.52 Arild Skjæveland

Senere denne uken kommer James Milners bok «Ask a Footballer». I den forbindelse har han gjort et intervju med Donald McRae i The Guardian. VAR har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. James Milner er ikke begeistret.

– Jeg er ikke fan, sier Milner.

I boken hans går han lenger, og skriver at han «hater det».

– Ja, det står skrevet, så la oss gå med det. Det kan hende at det er den gammeldagse delen av meg, men jeg synes det fortsatt er for mye diskusjon rundt VAR. Mållinjeteknologi er utrolig. Umiddelbar reaksjon, enten eller, sier han.

– Men det er veldig vanskelig å bruke VAR når du fortsatt har meninger rundt avgjørelsene og det ødelegger atmosfæren. Du scorer, det kommer en eksplosjon av lyd, og så kommer VAR. Du må vente. Er det mål?

Måtte vente mot Leicester

Da Liverpool fikk straffespark langt ut i tilleggstiden mot Leicester City ble situasjonen sjekket på VAR, og det betydde ekstra ventetid for visekapteinen. Han holdt hodet kaldt og satte inn vinnermålet.

– Jeg opplevde det med en straffe her for noen uker siden. Det var en ny opplevelse da de diskuterte om det kom til å bli gitt straffespark.

– Jeg tenker at det er bruk for det - dersom vi kan forbedre det. Men fotball er et spill med menneskelig feil både med spillere og dommere. De har en veldig tøff jobb, og jeg støtter at vi kan gjøre livet deres enklere - men ikke dersom det går utover flyten i kampen, sier han.

– Dersom VAR fjernet kontroverser, ville jeg vært 100 prosent for. Men vi diskuterer fortsatt VAR, og jeg tror ikke det er så mange spillere som tenker annerledes rundt det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]