EN VINNER:  Sadio Mané - slik vi liker å se ham.

– Sadio satt aldri stille

Slik beskriver en god venn Sadio Mané fra tiden i Salzburg.

Den anerkjente journalisten Raphael Honigstein har skrevet om Sadio Manés tid hos Salzburg, Liverpools Champions League-motstander i morgen, for The Athletic.

– Vi så masse fotball på TV, men Sadio klarte aldri å sitte stille. Han hadde tatt med vekter og annet treningsutstyr fra klubben, og holdt hele tiden på med styrketrening. Sadio var var veldig opptatt av å forbedre seg, og forsøkte å kvitte seg med hvert eneste gram fett på det som allerede var en veldig muskuløs kropp, minnes en av Liverpool-angriperens nærmeste venner under oppholdet i Østerrike.

Superambisiøs

Senegalesereren beskrives allerede da som superambisiøs, og fortalte vennen at målet var å vinne Ballon d'Or.

Mané kom til Mozarts hjemby fra franske Metz, etter at Salzburgs sportsdirektør, Ralf Rangnick, hadde pekt ut afrikaneren som et mulig overgangsmål etter at han hadde storspilt under OL i London i 2012.

RB Salzburg måtte punge ut med hele 4 millioner euro for en spiller som spilte tredjedvisjonsfotball i Frankrike. Det var mye penger for østerrikerne.

Det tok imidlertid en stund for Mané fant seg til rette ved foten av alpene.

– Et stort problem var maten. Det fantes ingen afrikanske restauranter her på den tiden. Han spiste mye pasta, for det var det nærmeste han kom det risbaserte kostholdet han var vant med hjemmefra, forteller Mustapha Mesloub, RB Salzburgs integrasjonssjef.

Sportsdirektør Rangnick skjønte at en ung afrikaner som Mané kunne få problemer i sitt nye miljø, og ansatte Mesloub til å holde ham med selskap så å si hele døgnet.

– Sadio tilbrakte masse tid med familien min, og ble nesten som en adoptert sønn for meg. Men jeg foretrakk å se på meg selv som en storebror. Han hadde allerede en far, siteres Mesloub.

FRA TIDEN I ØSTERRIKE:  Sadio Mané i Salzburg-drakt.

Stilte i lederhosen

Mané lærte seg tysk, og behersket raskt sitt nye språk ganske bra. 

– Litt om senn ble han vant til kulturen her. Han stilte til og med i lederhosen i et bryllup, minnes Mesloub.

Da Mané opplevde rasehets fra en Sturm Graz-spiller tok lagkameratene affære, og etter den episoden ble det slutt på slike ubehageligheter. I sin andre sesong i Salzburg fikk både klubben og Mané fart på beina. Den raske afrikaneren noterte seg for hele 23 mål den sesongen.

– Alle i byen ønsket å snakke med ham, og gi ham en klem, husker Mesloub.

Folk er stolte over at en av de beste spillerne i verden, en Champions League-vinner, fikk sitt gjennombrudd her.Mustapha Mesloub

Jürgen Klopp, som da var manager i Borussia Dortmund, begynte å vise interesse for Salzburgs juvel, og tyskeren hadde en lang samtale med Mané. Men Klopp og Dortmund bestemte seg til slutt for å ikke gjennomføre overgangen, fordi de trengte å forsterke andre lagdeler mer. Klopp skal senere ha uttalt at dette var en av hans største tabber i Dortmund.

Forholdet surnet

Da Salzburg nærmest forsøkte å auksjonere bort Mané sommeren 2014, surnet forholdet mellom klubb og spiller. Afrikaneren ønsket seg til Premier League, mens klubben hans ønsket å selge ham til den som betalte mest. Det førte til at Mané ble pepet på av Salzburg-publikummet i en treningskamp mot Southampton i 2015.

– Det blir han neppe når han returnerer til Salzburg med Liverpool i desember, konkluderer Honigstein.

– Folk er stolte over at en av de beste spillerne i verden, en Champions League-vinner, fikk sitt gjennombrudd her, avslutter Mesloub.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+