OFFENSIV:  RB Salzburgs manager er offensiv foran det som skal skje på Anfield.

– Vi kommer til Anfield for å vinne

RB Salzburgs manager er offensiv foran onsdagens Champions League-oppgjør.

RB Salzburg fikk i sommer ny manager. Det er amerikaneren Jesse Marsch, som har en fortid som assistentmanager for det amerikanske landslaget. Han kommer fra jobben som assistentmanager i RB Leipzig.

Han har fått en meget god start på Red Bull Arena. Salzburg dominerer østerriksk fotball, og startet årets Champions League-sesong med 6-2 seier over Genk. Nå ser amerikaneren frem til å møte Liverpool på Anfield.

– Det er en grusom kamp for oss på en måte, fordi alle tingene vi gjør bra - er de bedre på. De liker at kampene skal føles på samme måte som vi gjør, så når det kommer til spillestil vil det bli en stor utfordring for oss - men vi vil også prøve å gjøre ting vanskelig for dem, sier Marsch til The Times.

– Vi må ha en utrolig god dag, men kommer dit helt klart for å vinne, sier han.

Stor respekt for Klopp

Marsch trekker frem Jürgen Klopp som en inspirasjon.

– Jeg har aldri møtt Jürgen, men forholdet han har til spillerne og lagene sine, måten lagene spiller på, og lidenskapen han har for spillet… Lidenskapen laget hans har for spillet, og taktisk det han prøver å oppnå. Det er mye jeg virkelig respekterer med måten han leder lagene sine, sier 45-åringen.

I Red Bull-klubbene har Marsch jobbet med tyskeren Ralf Rangnick, som har hatt en stor påvirkning på hvordan han leder lagene sine.

– Ralf Rangnick er et geni når det kommer til måten han tenker på spillet. Første gang jeg møtte ham, så åpnet han øynene mine for hvor detaljert du kan være i dette spillet. Jeg har brukt det til å få lagene mine til å være en versjon av hva jeg mener filosofien vår bør være, sier han.

– Gegenpressing. Veldig aggressiv, veldig direkte, veldig god uten ballen. Jeg liker å være en trener med måten jeg leder på, og det passer bra med unge spillere. Jeg liker å snakke mye om mentalitet, lederskap og det å vokse. Jeg vet at potensiale er relativt. Potensialet her, sammenlignet med et sted som Liverpool er annerledes - men det er et spennende prosjekt.

– Klopp kjenner godt til klubben vår

Liverpool har to spillere med en fortid på Red Bull Arena. Sadio Mané og Naby Keita kommer begge fra den østerrikske klubben.

– Jürgen vet mye om klubben vår, for han har vært interessert i spillerne våre både i Dortmund og Liverpool. Han vet at folk i Salzburg tenker likt som ham.

– Jeg tror han kommer til å forklare spillerne sine at dem å respektere oss, og at vi kan skape trøbbel, samtidig som han vet at laget hans er utrolig talentfullt.

Marsch tar med seg familien til Merseyside for kampen.

– Jeg og konen min er store The Beatles-fans. Vårt tredje barn, som nå er 12 år, ble kalt John etter John Lennon, forteller han.

Han har også sin egen historie og link til Liverpool.

– Jeg spilte for et lag i USA, og vi hadde en skoleturnering nord for Liverpool. Vi fikk tak i billetter, og fikk se Liverpool spille. Det var noen måneder etter Hillsborough-tragedien, og et lag med spillere som Barnes, Beardsley og McMahon. Jeg fikk en bortedrakt etter kampen, og kom meg ned til banen og fikk med meg litt jord fra matten som jeg puttet i lommen og beholdt. Det å komme tilbake dit som manager er utrolig.

Liverpool - RB Salzburg spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
11.12.2019 kl 20:01

Xavi og Al-Sadd tok seg til kvartfinale

Seieren mot Hienghène satt langt inne.

+
11.12.2019 kl 18:16

– Jordan er så viktig for dette laget. Bidragene hans blir ikke alltid lagt merke til

En som legger merke til jobben kapteinen gjør, er Virgil van Dijk.

+
11.12.2019 kl 18:10

Milner og Robertsons julerangering

Duoen har vært tilbake foran LFCTV-kameraene for å rangere.

+
11.12.2019 kl 16:27

Gerrard forlenger i Skottland

Steven Gerrard skriver under på en ny kontrakt med Rangers.

+