Porto-trener inn i staben til Klopp

Vítor Matos skal bli båndet mellom akademiet og førstelaget.

30. sep 2019 kl 11.22 Marius Rabben

Liverpool FC nærmer seg en avtale med spillerutvikleren Vítor Matos fra FC Porto, opplyser Evening Standard og Liverpool Echo.

Partene skal ha kommet langt i forhandlingene, og det forventes nå at Matos blir Liverpool-klar om kort tid.

Koblingen mellom akademiet og A-laget

Hos de røde kommer 31-åringen til å fylle rollen som Pep Lijnders hadde før han ble Jürgen Klopps assistentmanager. Det vil si at Matos blir bindeleddet mellom akademiet og førstelaget.

Portugiseren, som står oppført med mastergrad i sportsvitenskap og kroppsøving, har vært i FC Porto i to perioder, og jobbet faktisk med Lijnders der før han dro til Merseyside.

Matos har tidligere vært hovedtrener for Clube Futebol Valadares og Clube Desportivo Trofense i hjemlandet, så begynte han i FC Porto i 2011.

Porto og Kina

Der har han hatt flere roller. Først fant han informasjon om motstandere og jobbet som prestasjonsanalytiker, og deretter ble han assistenttrener for klubbens B-lag.

For tre år siden prøvde Matos lykken i Kina, hvor han var trener og sjefskoordinator for ungdomsavdelingen i Shandong Luneng Taishan, så returnerte han til Porto igjen i fjor.

Siden har han vært assistenttrener hos FC Portos B-lag.

På Merseyside var Lijnders lenge den sterkeste koblingen mellom akademitalentene og førstelaget på Melwood, men siden i fjor sommer – etter at Željko Buvač, Klopps assistent gjennom 17 år, forlot – har han hatt assistentrollen.

Nå ligger altså Vítor Matos an til å få jobben som fokuserer på ungdommenes vei opp til førstelaget. Ansettelsen kan bli bekreftet i løpet av denne uka.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]