Slik blir laget til Arsenal

Engelske aviser er nokså enige om hvilken ellever som The Gunners vil starte med på Anfield.

30. okt 2019 kl 11.25 Torbjørn Flatin

Arsenal forventes å forandre hele laget som spilte 2-2 mot Crystal Palace på søndag når de møter Liverpool i kveld, eventuelt beholde kun en eller to spillere fra den startoppstillingen.

Gjestene vil uansett greie å stille på beina et tilsynelatende slagkraftig lag, med rutinerte spillere som sliter med å få spilletid, spennende spillere på vei tilbake fra skader og offensive talenter.

Friske backer

Reservekeeper Emiliano Martinez vil stå i mål, det er alle enige om.

London-avisen Evening Standard tror fireren foran ham vil bli Bellerin, Holding, Mustafi og Kolasinac. Den friske backen Hector Bellerin er nylig tilbake etter langvarig skade og satt på benken mot Palace.

Noen tror at Kieran Tierney kan bli valgt på venstrebacken istedenfor Kolasinac. Skotten ble kjøpt fra Celtic i sommer, men er først de siste ukene blitt spilleklar av skade og det kan være at manager Unai Emery ønsker at han skal få så mange kamper i kroppen som mulig på dette tidspunktet.

Det synes å være enighet om at Lucas Torreira og Joe Willock vil bli det midtbaneparet som «sitter» for Arsenal. Torreira er på grensen til førstelaget, og det er nok mange Arsenal-fans som gjerne ser ham som startmann på ligalaget, mens Joe Willock er en fremadstormende 20-åring.

Ung spiss-sensasjon hos Arsenal

I en forventet 4-2-3-1 formasjon er det flere spørsmål rundt de tre som skal spille bak spissen. 18 år gamle Bukayo Saka er et navn som går igjen, og han er nok med fra avspark på Anfield. Evening Standard tror Emery vil kjøre ei ungdomsrekke med Emile Smith Rowe (19) og Ainsley Maitland-Niles (22) i tillegg til Saka. Nå er Mesut Özil tilsynelatende tilbake i varmen igjen og andre aviser mener at playmakeren vil få tilbake sin rolle som 10’er mot Liverpool.

På topp ventes Gabriel Martinelli å spille. En 18-årig brasilianer som har vært noe av en sensasjon i høst. Han scoret to mål i forrige runde i ligacupen, da Arsenal beseiret Nottingham Forest med 5-0, og han har scoret tre mål så langt i Europa League, som gir fem mål på seks offisielle kamper så langt for kanonene.

Rutinerte Alexandere Lacazette ventes å være i troppen, og da trolig som en joker å kunne sette inn, hvis da ikke Emery overrasker med å sette inn den franske landslagsspissen fra start. I så fall vil trolig Martinelli få mer av en kantrolle. Lacazette er den andre spilleren vi nevner som startet siste kamp for Arsenal, sammen med Tierney.

Forventet Arsenal-lag: Martinez; Bellerin, Holding, Mustafi, Kolasinac (Tierney); Willock, Torreira; Maitland-Niles, Özil (Smith Rowe), Saka; Martinelli (Lacazette)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]