Slo tilbake etter formasjonsendring

– Vi viste dem for mye respekt i 1. omgang, sier manageren.

3. okt 2019 kl 13.07 Marius Rabben

Red Bull Salzburg lå under med to da de gjorde noen taktiske justeringer. Så kom det tredje rett etterpå.

Likevel kom de tilbake i løpet av timen.

– Vi viste dem for mye respekt i 1. omgang, det er helt sikkert, men hele verden følger med når dette laget spiller, forteller manager Jesse Marsch.

– Gøy å finne strategier mot dem

Amerikaneren beskrev overfor østerriksk TV at forberedelsene foran Liverpool-kampen var moro.

– Å se dette laget spille, se lidenskapen de har og kvaliteten deres på banen, og prøve finne strategier til å bruke mot dem, det var veldig gøy.

– Vi møtte Real Madrid og Chelsea under pre-season for å kjenne på hvordan det ville bli å møte de beste, men det var på vår hjemmebane. Når du kommer til et sted som Anfield, er det ikke bare motstanderen, men hele opplevelsen.

– Og jeg mener det unge laget vårt har lært så mye. Dette var vårt første tap denne sesongen, så vi har utvilsomt et bra lag.

– Men jeg tror de vil ta med seg mye herfra, sier Marsch, ifølge Liverpool Echo.

– Hjalp umiddelbart

– På 2–0 gjorde vi en formasjonsendring, og vi gikk fra å spille i en diamant på midten fordi vi ikke la nok press på midtbanen deres, og de vant mange andreballer.

– Så det hjalp umiddelbart, men vi havnet under 0–3. Men jeg følte fortsatt at vi, med ny formasjon, var i stand til å finne våre øyeblikk, og man kunne se at vi kom gradvis mer med i kampen.

Og det gjorde de sannelig: Hwang Hee-chan reduserte seks minutter før pause, og Takumi Minamino fortsatte opphentinga ti minutter etter sidebyttet.

Anfield-stemninga hevet seg

Så kom Erling Braut Haaland innpå og utliknet ved timen spilt.

– Scoringen rett før pause var veldig viktig for oss, for det ga oss muligheten til å gå inn til pausen og prate om et par ting, komme ut og pushe på så hardt som mulig.

Heldigvis for vertene ble Mohamed Salah tomålsscorer seks minutter senere og fastsatte sluttresultatet til 4–3.

– På 3–3 vet du at gutta våre at lagt ned mye arbeid, og vi var litt slitne, så løftet energien på stadionet seg, og det er et utrolig lag vi møter.

– Jeg er veldig stolt av gruppa vår. Og det viktigste er at vi må lære fra dette tapet, sånn at vi bli litt bedre og lærer å overleve i denne Champions League-gruppa.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]