Trent svarer på Carraghers utsagn

Den siste uka har Trent Alexander-Arnold blitt sammenlignet med både Kevin De Bruyne og David Beckham.

10. okt 2019 kl 09.12 Arve Vassbotten

Jamie Carragher uttalte nylig at han ser for seg at Trent Alexander-Arnold etter hvert kan bli en midtbanespiller for Liverpool.

– Han er sannsynligvis den mest kreative spilleren i laget.

– Hvis man tenker på framtiden, kan han kanskje komme inn på midtbanen, og bli en type spiller som Kevin De Bruyne. Han har mer kvalitet nå enn Liverpools midtbanespillere. Hvis man tenker på de innleggene De Bruyne har fra høyre midtbane, kunne det kanskje vært en posisjon for Trent, sa Carragher til Viasat om høyrebackens mulige fremtid før kampen mot RB Salzburg.

Etter det har Danny Murphy sammenlignet Trent med David Beckham.

Spiller spiss om han får beskjed

Nå for tiden er Trent Alexander-Arnold på landslagsopphold med England, der ble han spurt om kommentarene.

– Det er hans (Carraghers) mening. Kanskje det vil skje en dag, hvem vet? Men akkurat nå har manageren åpenbart besluttet at jeg er høyreback, og det er der jeg spiller, sier 21-åringen, som spilte på midtbanen på akademiet tidligere.

– Jeg bryr meg ikke så mye om hvor jeg spiller. Jeg vil bare spille fotball. Hvis manageren bestemmer at jeg skal brukes på midtbanen, som midtstopper eller spiss, så er det der jeg vil spille. De eneste gangene jeg går av banen skuffet er om vi ikke vinner.

– Ikke viktig med assist

Hovedgrunnen til at Trent nevnes som en Kevin De Bruyne-type er naturligvis på grunn av pasningsfoten som ga ham 15 assist sist sesong, og tre til nå denne sesongen.

– Det er ikke viktig om jeg får assist. Først og fremst er målet å vinne uansett hva som skjer. Jeg er også først og fremst forsvarsspiller, også ønsker jeg å hjelpe laget med å skape sjanser i tillegg.

Det er liten tvil om hvilken spiller Trent selv hadde som rollemodell mens han vokste opp.

– Gerrard. Alt ved hvordan han spilte beundret jeg, jeg studerte han alltid og ønsket å bli som han. Jeg tenkte aldri at: «jeg ønsker å crosse ballen slik», det skjedde naturlig. Det er sannsynligvis min beste ferdighet, så jeg ønsker å bruke den, sier Trent.

Det blir stadig påpekt at Trent fortsatt har endel å gå på defensivt på høyrebacken.

I The Guardian har Paul Doyle laget en sak der han sammenligner en endring av posisjon for Trent med den Fabinho gjorde da han kom til Monaco i 2015, og gikk fra å være høyreback til defensiv midtbanespiller.

Der kommer det også fram at selv om det defensive har vært et område der Trent har fått kritikk, så er det denne sesongen bare en forsvarsspiller, Patrick van Aanholt, og fire midtbanespillere, Wilfred Ndidi, Oriel Romeu, Declan Rice og João Moutinho, som har vunnet flere taklinger enn Trent i Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]