Utlånt Liverpool-keeper vil kjempe om plass på førstelaget

Kamil Grabara har fått erfaring som førstekeeper i Huddersfield og Polen U21.

11. okt 2019 kl 19.25 Hans Christian Boge-Fredriksen

I sommer ble Grabara sendt på lån til Huddersfield, som forrige sesong rykket ned fra Premier League. Der ble han umiddelbart førstevalget mellom stengene, men det ble likevel en tøff start.

Huddersfield tok kun ett poeng på de åtte første kampene, og lå helt sist i Championship. Nå har klubben kommet seg opp på sikker plass, med Grabara som en viktig brikke bakerst på banen.

Etter uavgjort i runde ni mot Millwall, holdt Grabara nullen for første gang denne sesongen da Stoke ble beseiret 1-0, før han gjentok bedriften i 3-0-seieren over Hull. Dermed har Huddersfield nå åtte poeng og tre lag bak seg på tabellen.

PÅ UTLÅN:
PÅ UTLÅN:  Kamil Grabara i aksjon for Huddersfield.

Kaptein på landslaget

Grabara holdt også nullen i to strake kamper for Polen U21 da de åpnet kvalifiseringen til U21-EM 2021 med seiere over Latvia og Estland. Det har fått folk til å snakke om en mulig oppkalling til seniorlandslaget, uten at hovedpersonen selv tenker noe særlig på det.

– Kanskje neste år, kanskje neste landsalgspause – jeg har ingen anelse. Jeg er ikke så fokusert på det for å være ærlig, sier Grabara til Liverpool Echo.

– Jeg er kun 20, men jeg startet å spille på U21-nivå da jeg var 18, så det er egentlig ikke en massiv ting for meg nå.

Han har nylig blitt utnevnt til kaptein for U21-landslaget, og er klar over ansvaret det bringer.

– Jeg har startet å være kaptein nå, så jeg har ansvar for gruppen – jeg må ikke bare passe på meg selv, men jeg må passe på alle i tillegg, sier keeperen.

– Det gjør det litt annerledes, og forhåpentligvis kan jeg gjøre det bra.

– Vi vet at vi kjemper for oss selv

I den tiden Grabara har vært på lån i Huddersfield har Caoimhin Kelleher fått førstelagsdebuten og tatt plassen på benken som reserve til Adrian i Alissons skadefravær.

Det har sjeldent vært større dekning på keeperplassen i Liverpool, og Grabara er klar for å være med å kjempe når han returnerer til Anfield neste sommer.

– Det er en stor del av å være en keeper at du trenger gode partnere på trening, men de må også være dine rivaler og de på pushe deg, sier Grabara.

TØFF KONKURRANSE:
TØFF KONKURRANSE:  Grabara på trening med Liverpools keepertrener John Achterberg forrige sesong, og Simon Mignolet Caoimhin Kelleher og Alisson. Mignolet er som kjent byttet ut med Adrian nå.

– Jeg kunne sagt alt det enkle som at de hjelper meg, men vi alle vet at vi kjemper for oss selv.

– Åpenbart fokuserer du på deg selv, og du vil være førstekeeper – og jeg vet at de vil være førstekeeper så det hjelper bare.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]