– Vi måtte bli modne nok til å vinne

Jürgen Klopp om endringene som måtte til for endelig å vinne en finale.

27. okt 2019 kl 10.10 Arve Vassbotten

Søndag er Tottenham motstander for Liverpool i Premier League, i lagenes første kamp mot hverandre siden Champions League-finalen på Wanda Metropolitano i Madrid, der Liverpool vant 2-0.

Jürgen Klopp sier han ikke har sett finalen mange ganger siden da.

– Hele kampen? Det har jeg sett to ganger. Men tingene rundt det, som feiringen, har jeg sett mange flere ganger.

– Situasjoner som målene, dødballer og slikt har jeg også sett flere ganger, men kampen har jeg bare sett to ganger, sier han til Liverpool Echo.

– Finaler handler ikke om den beste fotballen

Klopp mener Liverpool var mer modne i denne finalen enn i de forrige, og at det var grunnen til at laget bare hadde ballen 35 prosent av tiden og bare slo 272 pasninger - begge deler veldig ulikt Klopp sine lag.

BILDET SOM SA ALT:
BILDET SOM SA ALT:  Bildet av Jordan Henderson og Klopp etter finalen sa alt om hvor stort det var for dem begge å vinne Champions League.

– Det var en finale. Jeg ha lært at å spille finaler ikke handler om å spille den beste fotballen i ditt liv, men om å vinne finalen.

– I nesten alle finalene jeg har ledet et lag i som manager, har vi spilt best uten å vinne, sier han.

Dermed tok han med seg lærdommen fra tapte finaler i ligacupen, Europa League og Champions League-finalen mot Real Madrid i Kiev året før.

– Dette var en finale der vi virkelig hadde modnet. Vi scoret et tidlig mål, forsvarte oss eksepsjonelt og scoret så det andre målet. Det er slik modenhet man trenger for å bli mestere, og det måtte vi lære, sier Klopp.

Det er forskjellige måter å spille en fotballkamp på, men guttene er ikke maskiner. De har ikke fem forskjellige innstillinger, også trykker man bare på en knapp.Jürgen Klopp

Trodde vi måtte overprestere

– Det som har vært med lagene mine er at de sjelden kom til finalen som favoritter. Vi forventet det ikke, så vi måtte virkelig overprestere for å komme til finalen. Og så spiller du mot lag som Bayern München eller Real Madrid, og da tenker man at man må overprestere igjen.

– Man må lære det. Det er forskjellige måter å spille en fotballkamp på, men guttene er ikke maskiner. De har ikke fem forskjellige innstillinger, også trykker man bare på en knapp, også spiller de på måte nummer en eller nummer tre.

– Du må utvikle den rollen, og det er det guttene har gjort og det er veldig bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]