– Vi har klart å komme tilbake oftere enn vi ikke har greid det

Jürgen Klopp forteller at prosjektet med å bygge Liverpool-spillerne opp mentalt har pågått i lang tid.

21. nov 2019 kl 21.47 Even Barka

Jürgen Klopps mannskap er fremdeles ubeseiret i Premier League. Mye av dette må tilskrives evnen til å komme tilbake i kamper etter å ha havnet under.

Det er en egenskap treneren har ønsket å dyrke frem helt siden han ble Liverpool-trener tilbake i 2015.

– Om du mislykkes med noe, er du nødt til å overbevise deg selv om at du kan klare å få det til. For at det skal skje, må du vite at det er en sjanse for at det kan gå. Det har guttene jobbet med de siste fire årene. Alt er annerledes nå, sier Klopp til The Athletic.

I SISTE LITEN:
I SISTE LITEN:  James Milner og lagkameratene klarte å sikre en seier i sluttminuttene mot Leicester. Det er langt fra den eneste kampen som har bydd på dramatikk for Liverpools supportere denne sesongen.

Nekter å ta mentaliteten for gitt

Klopps mannskap har bare avgitt to poeng i serien denne sesongen. Disse kom mot Manchester United, etter at de havnet under.

Mot Aston Villa, Tottenham og Leicester har de røde også på et eller annet tidspunkt i kampen ligget an til å avgi poeng, men til slutt sikret seg seieren.

Liverpools tyske trener stoler likevel ikke på at den mentale styrken vil gi de røde seieren hver eneste gang.

– Vi har klart å komme tilbake oftere enn vi ikke har greid det. Det er veldig, veldig bra, men, vi har ikke lov til å ta det for gitt. Det er bare det at det har skjedd så ofte, sett fra et psykologisk perspektiv, sier han og utdyper:

– Hvis du gjør noe bra, så er det veldig sannsynlig at du vil få det til igjen, neste gang du prøver.

STERK MENTALITET:
STERK MENTALITET:  Liverpool har tatt seier etter seier denne sesongen, ofte etter å ha ligget under, eller å ha vært nære uavgjort. Det har skapt selvtillit i laget, mener Jürgen Klopp.

Jakter ny borteseier

Liverpool møter Crystal Palace i London lørdag ettermiddag.

Dersom det de røde vinner den kampen, vil det være deres sjette Premier League-seier på fremmed gress denne sesongen.

Hjemmefordelen blir derimot ikke spesielt stor på Selhurst Park, om man skal tro statistikken.

Crystal Palace er nemlig blant ligaens aller svakeste hjemmelag denne sesongen, og har kun tatt seks poeng der på seks forsøk. Liverpool er naturligvis laget som har tatt flest poeng på både hjemme- og bortebane, 18 hjemme og 16 borte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]