Pochettino mistet garderobenMourinho ny Tottenham-manager

José Mourinho tar over Tottenham etter at Mauricio Pochettino fikk sparken. Nå er det også kommet flere detaljer om hvorfor argentineren fikk sparken.

20. nov 2019 kl 08.06 Arve Vassbotten

Mourinho har signert en kontrakt som manager for Tottenham ut 2022/2023-sesongen melder klubben på sine hjemmesider.

Mourinho har tidligere ledet FC Porto, Inter Milan, Chelsea, Real Madrid og Manchester United, og returnerer nå til London, der han i to perioder har ledet Chelsea tidligere og vant Premier League i 2005, 2006 og 2015.

– Med José har vi en av de mest suksessfulle managerene i fotball. Han har enorm erfaring, kan inspirere lag og er en stor taktiker. Han har vunnet noe i alle klubber han har vært trener for. Vi har tro på at han vil gi energi og tro til garderoben, sier Tottenhams styreformann Daniel Levy.

– Rik arv

Mourinho har vunnet serien i både Portugal, England, Italia og Spania, og har vunnet Champions League med Porto i 2004 og Inter Milan i 2010.

– Jeg er veldig glad for å komme til en klubb med så rik arv og så lidenskapelige supportere. Kvaliteten i både troppen og på akademiet begeistrer meg, sier Mourinho selv om å bli ansatt.

Ansettelsen kommer under ett døgn etter at Mauricio Pochettino fikk sparken i Tottenham.

Tottenham gjestet Anfield i forrige måned, og tapte 2-1. De har fått en meget svak start på sesongen, og ligger på 14. plass i Premier League - men sparkingen av manageren kommer likevel overraskende.

12 millioner pund i sluttpakke

Ifølge The Athletic var det spillere i førstelagstroppen som ikke visst om at manageren hadde fått sparken før klubben kom med sin offentliggjøring tirsdag kveld. Og flere trenere var visste ikke om det på tirsdag morgen.

MISTET GARDEROBEN:
MISTET GARDEROBEN:  Mauricio Pochettino er arbeidsledig, men har fått med seg 12 millioner pund i sluttpakke.

Det skal ha pågått samtaler siden onsdag i forrige uke, men Pochettino skal ha nektet å trekke seg, og dermed ble han og trenerstaben til slutt sparket, og han får med seg en sluttpakke på 12 millioner pund. Assistenten Jesus Perez, og trenerne Miguel d’Agostino og Antoni Jimenez har også forlatt klubben.

– Han var aldri spesielt varm

Forholdet mellom Pochettino og Levy, men også forholdet til spillerne skal ha forverret seg gjennom året, og spesielt etter tapet for Liverpool i Champions League-finalen. Det som til slutt skal ha blitt avgjørende, var at han mistet garderoben.

Spesielt skal doble treninger gjennom uka ha tæret på.

– Den tidligere effekten av doble økter hadde forsvunnet, og det var mentalt viktig å restituere, sier en kilde til avisen.

Men de skal også ha blitt mer og mer distansert fra treneren på personlige plan.

– Han var aldri spesielt varm med spillerne på treningsfeltet, og har blitt mer og mer distansert de siste ukene. Det har blitt en «ikke se på treneren situasjon», siteres en kilde på i artikkelen.

Mourinho skal lede sin første trening allerede onsdag kveld, en trening som ble flyttet for at han skulle rekke å forberede seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]