Mauricio Pochettino har fått sparken!

Argentineren har mistet jobben som Tottenham-manager.

19. nov 2019 kl 20.50 Arild Skjæveland

Tottenham Hotspur har i kveld kommet med en pressemelding om at Mauricio Pochettino forlater klubben.

Argentineren løftet Tottenham til å bli et topplag i Premier League, og tok Spurs til Champions League-finalen forrige sesong. Nå forlater han klubben, etter bare 12 ligakamper denne sesongen.

Tottenham gjestet Anfield i forrige måned, og tapte 2-1. De har fått en meget svak start på sesongen, og ligger på 14. plass i Premier League - men sparkingen av manageren kommer likevel overraskende, spesielt ettersom 47-åringen er ansett som en av de aller beste managerne i europeisk fotball.

I pressemeldingen blir det bekreftet at han har har fått sparken, på grunn av den skuffende starten på sesongen.

Denne sesongen lager Amazon Prime en dokumentarserie om Tottenham, og følger Spurs slik de fulgte Manchester City i 2017/18-sesongen - så i denne saken får vi nok vite mer om akkurat hva som har gått galt.

Bare to har sittet lenger enn Klopp

Pochettino tok over Tottenham i mai 2014, og hadde sittet i fem år og 171 dager.Bare Eddie Howe (7 år og 33 dager) i Bournemouth og Sean Dyche (7 år og 15 dager) i Burnley har sittet lenger.

Det gjør at Jürgen Klopp faktisk er den manageren som har sittet tredje lengst i Premier League, med sine 4 år og 37 dager siden han tok over Liverpool i 2015. Det er faktisk bare fire managere i hele det engelske ligasystemet som har sittet lenger enn tyskeren...

Pochettino er den andre Premier League-manageren som får sparken denne sesongen. Først var Javi Gracia i Watford 7. september.

Tottenham møter West Ham på bortebane lørdag kl. 13.30. Etter den kampen, er det Crystal Palace - Liverpool som vises kl. 16.00. Begge kampene sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]