Møter det laget som har fått flest straffespark de siste tre sesongene

Crystal Palace får mange straffespark - og har en veldig sikker straffeeksekutør.

19. nov 2019 kl 19.30 Arild Skjæveland

I Wilfried Zaha har Crystal Palace en av de mest driblesterke kantspillerne i Premier League. Det betyr også mange straffespark.

Siden starten av 2017/18-sesongen er det ingen som har fått flere straffespark enn London-klubben. Bare Manchester United er i nærheten.

Palace fikk 10 straffespark i 2017/18, 11 forrige sesong, og har fått tre så langt denne sesongen - 24 de siste tre sesongene. Til sammenligning fikk Liverpool tre i 2017/18, sju forrige sesong, og har fått tre til nå i år - totalt 13, ifølge tall fra Transfermarkt.

De to siste sesongene er det Manchester United so har fått flest straffer. De fikk 12 forrige sesong, og har fått hele seks denne sesongen - dobbelt så mange som neste lag. De har dog bare scoret på to av dem.

Luka Milivojević er Palace sin kaptein, og ifølge premierleague.com har han nå 21 straffescoringer i Premier League. Det er 6. flest i Premier League-historien, selv om han bare har spilt i ligaen siden 2017. Frank Lampard har scoret på flest, med 32.

Friend har enda ikke gitt straffe denne sesongen

Kevin Friend er satt opp som dommer i lørdagens kamp. 48-åringen fra Leicestershire har så langt dømt 10 kamper denne sesongen i Premier League, Championship og ligacupen, og har fortsatt til gode å peke på 11-metersmerket. Forrige sesong ga han åtte, ifølge Transfermarkt.

På sine åtte ligakamper så langt har han gitt tre røde kort.

I VAR-rommet sitter Chris Kavanagh.

Crystal Palace - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]