– De er regjerende mestere, med en klar plan, fantastisk manager og fantastiske spillere

I dag må Virgil van Dijk stoppe Sergio Agüero.

10. nov 2019 kl 08.46 Arild Skjæveland

Det nærmer seg sesongens hittil største Premier League-kamp. City er seks poeng bak Liverpool, og kommer til Anfield i dag.

Etter lørdagens resultater er de nå nede på fjerdeplass på tabellen, bak Leicester City og Chelsea med én kamp mindre spilt. Liverpools luke til Brendan Rodgers og Frank Lampards lag er på fem poeng.

Liverpool har en veldig godt statistikk hjemme mot søndagens motstander.

– Jeg vet ikke om vi er er bedre eller om de er sterkere, men situasjonen er at vi i øyeblikket er seks poeng foran dem - men det kan endre seg raskt, sier Virgil van Dijk til Liverpool Echo.

– Vi har hatt kamper vi kunne gjort det bedre, og det samme har de, men situasjonen akkurat nå er at det vil bli en veldig tøff kamp. De er først og fremst regjerende mestere, og har kvalitet på hele banen, en klar plan, en fantastisk manager, fantastiske spillere, og er veldig vanskelig å slå, sier midtstopperen.

Møte med Agüero

Sergio Agüero har scoret sju ganger mot Liverpool, men aldri på Anfield. I kveld må han igjen stoppes.

– Det er en tøff oppgave, som alle andre angripere vi møter. Jeg mener han er en av de beste spissene i ligaen, og har gjort det i så mange år. Vi må være på vårt beste for å holde ham stille, og det vil bli en fin utfordring, sier han.

– Jeg tror ikke han vil bry seg om statistikken sin her. Han har nok rutine til at han ikke tenker på slik statistikk som kommer utenfra.

KLAR:
KLAR:  Virgil van Dijk er klar for et nytt møte med Manchester City og Sergio Agüero.

Uavgjort er et bedre resultat for Liverpool enn Manchester City slik situasjonen er nå, men det vil han ikke bruke tid på.

– Om uavgjort er bra nok er ikke noe vi vil tenke på eller diskutere. Vi ønsker å vinne alle kamper vi spiller, og de ønsker så klart også å vinne. Vi får se. Jeg har ingen frykt. Du bør ikke gå på banen og frykte noe - det er ikke følelsen vi har.

Vil bruke fjoråret som motivasjon

Forrige sesong var det City som stakk av med ligatittelen, ett poeng foran et Liverpool-lag som også leverte en fantastisk sesong. 98 og 97 poeng endte de to lagene med.

– Vi ønsker å vinne ligaen, som City og flere lag i Premier League vil, men vi vi vet hvor tøft det er. City er et fantastisk lag. De er regjerende mestere, og det er veldig vanskelig å bli på toppen. Forhåpentligvis vil vi fortsatt være med der oppe, men vi vet hvor tøft det er. Derfor vil vi ikke se for langt frem, sier han.

– Du kan ikke ha anger for forrige sesong. Fakta er at City bare tok ett poeng mer enn oss, og du må respektere det også. Det gjorde jeg. Den dagen vi møtte Wolverhampton, og alle etterpå visste at City var mestere, er du åpenbart litt skuffet, men vi burde ikke være det. Vi hadde en utrolig sesong. Vi tapte bare én kamp, og gjorde alt det vi kunne. Det var bare at de var litt bedre.

– Vi visste at vi måtte lade batteriene, ta med oss det positive som vi gjorde gjennom sesongen, og prøve å gjøre det igjen denne sesongen, enda litt bedre. Det er det vi gjør.

– Vi fikk mange erfaringer i fjor. Det å vinne Champions League, og komme så nære i Premier League. Det vil alltid komme oss til nytte.

Liverpool - Manchester City spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]