Den skotske landslagssjefen varsler at han kan benytte seg av FIFA-regel i fremtiden

Skottlands landslagssjef Steve Clarke sender en advarsel til klubber med skotske landslagsspillere på laget.

19. nov 2019 kl 16.46 Even Barka

Skottlands landslagssjef Steve Clarke sier at han i fremtiden vurderer å benytte seg av en FIFA-regel som sier at en spiller ikke kan spille ligafotball før tidligst fem dager etter en landslagspause, om han eller hun melder forfall til landslagsspill på grunn av skade.

Det skriver Liverpool Echo.

Andy Robertson meldte forfall med skade til denne rundens EM-kvalifiseringskamper for Skottland og er derfor ikke med i troppen som møter Kasakhstan mandag kveld.

Han kunne potensielt ha blitt nektet å spille i den kommende helgens kamp mot Crystal Palace, men Steve Clarke har valgt å vente med å benytte seg av regelen.

– Sikker på at alle som kan vil stille opp

Clarke har fortid i Liverpool, og jobbet som Sir Kenny Dalglish sin assistenttrener i 2011 og 2012. Han sier at han kommer til å legge press på både spillere og klubber, om det blir nødvendig.

– Hvis det kreves at jeg må vise styrke, så skal jeg gjøre det. For øyeblikket, ser jeg ikke noen nytteverdi å bruke regelen. I mars er jeg sikker på at alle som blir tatt ut da kommer til å stille opp, med mindre de er skadet, sier Clarke.

FORTID I LIVERPOOL:
FORTID I LIVERPOOL:  Den skotske landslagssjefen Steve Clarke har vært trener i både Chelsea og West Bromwich Albion, men var også Kenny Dalglish' assistent på Anfield i 2011 og 2012.

Hadde ikke trent på to uker

Robertson reiste i utgangspunktet for å slutte seg til den skotske landslagstroppen, men meldte så forfall med skade.

Etter kampen hevdet skotten at han ikke hadde vært i trening de to siste ukene i forveien.

– Det er en pågående skade som ikke går bort uten at jeg gir det tid. Med kampprogrammet vårt er det ikke mye tid til å hente seg inn igjen, sa han til Daily Record noen dager etter at han hadde vært med å slå Manchester City 3-1 på Anfield.

– Ankelen min var allerede skadet, men Rodri taklet meg sent i kampen mot City, og det gjorde alt verre igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]