– Jeg har jobbet lenge med Dejan, og liker å spille med ham

Virgil van Dijk trives med kroaten i midtforsvaret.

3. nov 2019 kl 18.49 Arild Skjæveland

Liverpool lå under til det var spilt 87 minutter på Villa Park - men snudde kampen og vant igjen. Før scoringene først kom, hadde laget misbrukt noen store muligheter.

– Det viktige er at vi fortsetter å gjøre de samme tingene, og da er det vanskelig for lag å fortsette å forsvare seg dersom vi spiller som vi kan i 90 minutter, sier Virgil van Dijk i et intervju med Liverpool Echo.

– Det betyr at du alltid vil skape sjanser, og jeg synes vi definitivt fortjente utligningen basert på den andreomgangen, og når vi vinner i tillegg så tar vi det selvsagt. Villa har kvaliteter og styrker som vi var klar over, og vi presset dem til å måtte forsvare seg mesteparten av tiden. De så litt farlig ut på kontringer, men det er vanskelig for alle lag å bare forsvare seg en hel kamp, i nitti minutter, sier han.

– Vi hadde en god sjanse med Sadios heading. Adam Lallana brente én, og det samme gjorde Mo. Vi hadde våre sjanser til å score, men gjorde det ikke - men vi fikk en velfortjent utligning, og til slutt vant vi.

Trives med Lovren

Han er kritisk til måten laget forsvarte seg på da baklengsmålet kom.

– Vi var ikke på vårt beste, det er sannheten. Vi kunne gjort det bedre med frisparket da vi slapp inn, men vi fortsatte å presse, og de hadde egentlig bare den andre sjansen da de prøvde å spille til Wesley og jeg klarte å klarere i andreomgangen.

Igjen var det Dejan Lovren som spilte i midtforsvaret, i Joel Matips skadefravær. Joe Gomez satt på benken.

– Jeg har jobbet lenge med Dejan. Han spilte med meg før Joel, så jeg trives når jeg spiller med ham, Joel og Joe - alle sammen, sier han.

– De har alle ulike kvaliteter, og jeg er bare glad for å kunne være der ute og kjempe for poengene sammen med guttene.

Liverpools neste kamp er mot Genk. Den spilles tirsdag kl. 21.00, og seneds på TV 2 Sport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]