— Det er mer enn to lag i gullkampen

Jordan Henderson om respekten for Manchester City og at gullkampen inneholder flere enn to lag.

10. nov 2019 kl 15.03 Kenneth Baraas

Liverpool tar imot Manchester City til det som betegnes som «tittelkamp» av både media og supportere. Etter økende rivalisering mellom den røde og lyseblå leiren, forteller kapteinen hvordan laget hans ser på dagens motstander.

– Hvis jeg skulle valgt ett ord for å beskrive hva vi føler rundt Manchester City, så ville det rett og slett vært «respekt», sier Henderson i søndagens kampprogram.

– Vi har hatt flere intense oppgjør mot dem over de siste sesongene, både i ligaen og i Europa, men som et lag har vi ikke noe annet enn beundring for dem.

Flere lag i gullkampen

Vi er inne i den tolvte ligarunden, og Henderson mener det er for tidlig å konstantere at kampen om ligagullet står mellom to lag, selv om Liverpool og City har utpreget seg som de to absolutte topplagene over en god periode.

– Chelsea er utrolig imponerende for tiden, og jeg tror de kan følge oss helt til døra i ligaen. Vi har spilt mot de to ganger allerede denne sesongen, og de har definitivt spillerne og kvalitetene til å gå hele veien.

– Samme med Leicester. De ga oss hard kamp på Anfield, samtidig som de har erfaring om hva som må til for å vinne Premier League. Det er ikke mange svakheter i det laget som tilsier at de ikke skal kunne være med i toppen.

Både Leicester og Chelsea er inne i topp fire på tabellen - Sheffield United er nærmeste utfordrer til Champions League-plassene, som er ni poeng bak. Før kampen mot Liverpool, ligger Manchester City på fjerdeplassen med 25 poeng. Både Leicester og Chelsea 26 poeng etter gårsdagens kamper.

TRO PÅ RODGERS:
TRO PÅ RODGERS:  Henderson tror sin tidligere manager kan utfordre Liverpool om gullet.

Vinnervilje

Henderson hyller City, og ser samtidig likhetstrekk mellom klubbene.

– Det Manchester City har fått til er noe alle innenfor sport, ikke bare i fotballen, kan sette pris på. De har en enorm vinnervilje og viser sulten til å angripe mulighetene igjen og igjen.

- Jeg forsto aldri spørsmålene om hva som var mest imponerende eller viktig av å vinne ligaen eller Champions League. Både hos oss og hos City, er jeg helt sikker på at svaret er det samme: vi ønsker å vinne alt. Noe annet er ikke et spørsmål.

Liverpool - Manchester City spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]