En av verdens mest verdifulle utlånte spillere

Cies Football Observatory har anslått Harry Wilsons transferverdi.

12. nov 2019 kl 11.10 Einar Kvande

Tidligere Liverpool-spiller Philippe Coutinho topper en oversikt utarbeidet av CIES Football Observatory over de mest verdifulle spillerne på utlån i fotballens verden. Listen viser de 50 mest verdifulle spillerne på utlån i de fem største ligaene.

Coutinhos verdi er blitt estimert til 96,5 millioner euro av CIES Fotball Observatory, noe som er lavere en kjøpesummen som er avtalt mellom Barcelona og Bayern München, om tyskerne skulle benytte seg av opsjonen på å kjøpe brasilianeren. I følge den avtalen må Bayern punge ut med 120 millioner euro.

Nummer fire på listen

Harry Wilson er en av fire andre utlånte spillere som verdsettes til over 50 millioner euro. De andre tre er Dani Ceballos, Martin Ødegaard og Mauro Icardi. Paris Saint Germain har en opsjon på å kjøpe sistnenvte for 70 millioner euro, mens det ikke finnes noen slike opsjoner på kjøp for de andre tre.

Wilson, som er utlånt fra Liverpool til Bournemouth denne sesongen, verdsettes til 54 millioner euro, og er dermed vurdert å være den fjerde mest verdifulle spilleren på utlån i de fem største ligaene. Martin Ødegaard er rett foran på listen. Nordmannen verdsettes 3,3 millioner euro høyere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]