Fem Liverpool-spillere sendt hjem fra landslagsopphold

Det er flere spillere som har status som usikre foran neste helgs kamp mot Crystal Palace.

18. nov 2019 kl 10.53 Arve Vassbotten

Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Jordan Henderson og Andy Robertson har alle blitt sendt hjem fra landslagsopphold den siste uka.

Foran en meget hektisk periode som starter med Premier League-kamp borte mot Crystal Palace på lørdag, og påfølgende kamp mot Napoli på onsdag, er det naturligvis ikke gode nyheter at så mange ser ut til å slite med ulike ting.

Her er en oversikt over statusen til Liverpool-spillerne.

Mohamed Salah

Salah skadet ankelen for første gang mot Leicester før forrige landslagspause og den har vært et tilbakevendende problem siden da. Flere ganger har Salah gått ut på slutten av kamper på grunn av at ankelen har blitt sår, men skaden så ut til å bli forverret mot Man City.

Etter den kampen ble Salah avbildet med en skinne på beinet da han meldte seg til tjeneste i Egypt.

Han ble deretter sendt hjem fra landslagsoppholdet og kampene mot Kenya og Komorene. Hvor omfattende skaden til Salah er, får vi nok først vite når Klopp holder sin pressekonferanse på fredag denne uken.

Virgil van Dijk

Van Dijk spilte hele kampen da Nederland sikret seg kvalifisering til Euro 2020 med 0-0 mot Nord-Irland på lørdag.

Han spiller imidlertid ikke mot Estland på tirsdag, og er sendt hjem fra troppen på grunn av «personlige grunner».

Hva dette dreier seg om, er foreløpig ikke kjent.

Joe Gomez

Gomez har fått mye oppmerksomhet denne landslagspausen etter å ha havnet i en ufrivillig krangel med Raheem Sterling på treningsleir med England. Han kom inn i kampen mot Montenegro, men fikk ikke spilt mot Kosovo på grunn av en smell i kneet under trening.

Heldigvis kan det virke som om skaden ikke er så alvorlig.

– Han har det bra. Han fikk en smell i kneet i går. Vi tok en scan for å være sikker, men jeg tror han vil bli bra i løpet av et par dager, men han kunne ikke trene i dag, sa Gareth Southgate om skaden.

Jordan Henderson

Liverpools kaptein har slitt med litt sykdom de siste ukene, og på grunn av en virusinfeksjon ble også oppholdet med England avsluttet før tiden.

Han returnerte til Melwood før kampen mot Kosovo. Men heller ikke for Henderson skal det dreie seg om noe alvorlig.

Andy Robertson

I likhet med Salah har også Robertson slitt med en vond ankel en periode. Dette var ukjent for de fleste før han plutselig trakk seg fra Skottlands to landskamper.

– I de siste to og en halv ukene har jeg ikke trent i det hele tatt med Liverpool. Det er en irriterende skade som ikke forsvinner om jeg ikke gir det tid, sa han selv om skaden.

Robertson er derfor usikker til lørdagens kamp.

Shaqiri tilbake?

Fra før er Joël Matip ute med skade. Det fryktes at han først er tilbake til VM for klubblag og juleprogrammet.

Nathaniel Clyneskadet korsbåndet i Dortmund-kampen i USA under pre-season i juli, og måtte gjennom en operasjon. Han er utilgjengelig resten av 2019, men kan være tilbake tidlig på nyåret hvis rehabiliteringen går som ønsket.

Xherdan Shaqiri kunne ikke være med mot MK Dons i ligacupen 25. september grunnet en muskelskade i leggen.

Pepijn Lijnders sa i slutten av oktober at Shaqiri først er tilbake etter landslagspausen i november. Dermed kan han bli klar til kampen mot Crystal Palace.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]