– For en kamp!

Georginio Wijnaldum analyserer seieren over Manchester City.

11. nov 2019 kl 17.48 Hans Christian Boge-Fredriksen

Søndag kveld tok Liverpool en meget sterk 3-1-seier over Manchester City, der Wijnaldum spilte en meget god kamp på midtbanen. Etter kampen var nederlenderen meget fornøyd med måten laget gjennomførte kampen, og håndterte presset til de lyseblå fra start.

– For en kamp! sier Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

– Jeg synes måten kampen startet på var ganske vanskelig – de spilte en lang ball mot høyre og jeg tror de fikk to cornere, så i det øyeblikket må du være våken umiddelbart ellers ender du med å slippe inn et mål. Men jeg synes vi håndterte det ganske bra, i tillegg var det jo relativt vilt og hektisk.

– Men etter de første par minuttene synes jeg vi spilte god fotball og scoret to mål. I andre omgang kom vi ut av garderoben, startet godt og scoret igjen.

– Kan være stolte av oss selv

Først hadde Fabinho gitt Liverpool ledelsen på et strålende langskudd, før Mohamed Salah doblet ledelsen like etterpå med en god heading. Etter hvilen økte Sadio Mané til 3-0.

Drøye ti minutter før slutt reduserte Bernardo Silva etter Manchester Citys pågående press. Det tente håp i bortelaget, men Liverpool holdt unna og kunne innkassere tre nye poeng.

– Det var 3-0, og siden vi ble slitne var det litt vanskelig og de kom bedre inn i kampen. Det resulterte i en scoring for dem, men til slutt hadde vi spilt en veldig god kamp, sier Wijnaldum.

– De vokste inn i kampen, og vi prøvde å stoppe dem med alt vi hadde.

– Det er det vi gjorde, men du kunne fortsatt se at de hadde masse kvalitet. Selv om vi gjorde alt vi kunne kom de noen ganger gjennom presset vårt.

– Det er den typen lag vi spilte mot, men alt i alt synes jeg vi gjorde en enorm jobb ved å spille på den måten vi gjorde, og kan være stolte av oss selv.

KOMPLETTERER MIDTBANETRIOEN:
KOMPLETTERER MIDTBANETRIOEN:  Wijnaldum er viktig offensivt og defensivt fra sin midtbanerolle.

– Vi må bare nyte øyeblikket

Etter søndagens seier mot de regjerende mesterne har Liverpool plukket 34 av 36 mulige poeng i Premier League denne sesongen.

Wijnaldum innrømmer at troen vokser om en ligatriumf i garderoben til de europeiske mesterne.

– Ja, med måten vi får resultater, ved å komme bak og fortatt klare å vinne kampene, forteller Gini.

– Se på forrige uke da vi spilte mot Aston Villa borte, jeg tror alle tenkte at vi muligens kom til å tape den kampen eller spille uavgjort, men vi klarte å vinne til slutt.

– Sånne øyeblikk gir deg selvtillit gjennom sesongen og det er det vi har nå: vi har selvtillit på grunn av resultatene vi får, men også på grunn av fotballen vi spiller. Det viste vi mot City.

Nå er luken ned til Leicester på andre plass hele åtte poeng, mens det er ni til Manchester City på fjerde plass.

– Det er alltid bra hvis du har en luke til lagene bak deg. Men du kunne se forrige sesong at det ikke betyr noe, for hvis du ikke presterer og får de resultatene du trenger kan de tette den luken veldig fort, sier Wijnaldum.

– Så det vi må fokusere på kamp for kamp, og gi alt. Så får vi se på slutten av sesongen hvor vi er. Men jeg tror vi bare må nyte øyeblikket vi er i nå, fordi vi har jobbet hardt for det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]