Wijnaldums oppgjør med rasismen:– Hadde gått av banen om det skjedde

Rasismeskandalen som preger nederlandsk fotball har gått hardt innpå Georginio Wijnaldum.

19. nov 2019 kl 11.36 Even Barka

Det nederlandske fotballforbundet etterforsker søndagens kamp mellom de nederlandske førstedivisjonslagene Den Bosch og Excelsior etter at bortelagets spiss Ahmad Mendes Moreira hevder han ble utsatt for grov rasistisk hets under kampen.

– Den kampen skulle ikke ha blitt fullført. Hadde dette skjedd i en kamp jeg spilte, ville jeg gått av banen.

Det sier Liverpools nederlandske landslagsspiller Georginio Wijnaldum, som mener noe umiddelbart må gjøres for å få bukt med problemet.

– Det må straffes med store bøter. Straffen må være så streng at ingen får holde på slik. Jeg leste at noen mente det burde være kameraer overalt, sier han ifølge den britiske avisen Daily Mail.

Mener kampen burde blitt stoppet

Rapportene om hva som skal ha blitt ropt fra tribunene i Nederland har virkelig gått inn på Wijnaldum, som sier han ble sjokkert da han først hørte om det.

Nå ber han alle, også dem som står utenfor fotballen om å ta ansvar.

– Dette er et samfunnsproblem, noe som politikerne burde ta tak i. Vi må stå opp mot at slikt som dette skjer, og da snakker jeg ikke kun om rasisme. Noen gjorde nazisthilsen. Det er så respektløst og burde ikke være mulig.

– Jeg er lei av disse bildene

Den nederlanske driblevingen Memphis Depay er også blant dem som har tatt et oppgjør med fotballrasismen.

– Jeg er så lei av å se disse bildene om og om igjen. Når skal det ta slutt? Hva skal vi gjøre, spesielt med tanke på EM som nærmer seg, skriver den tidligere Manchester United-spilleren og retter spørsmålene mot det nederlandske fotballforbundet og UEFA.

Nederlands landslagssjef og tidligere Everton-trener Ronald Koeman var sammen med Wijnaldum da han snakket med pressen om fotballrasismen.

Koeman forklarer at han ikke ville latt laget sitt spille kamp med rasistiske tilrop fra tribunen.

– Du må bare forlate banen. Som et nederlandsk landslag ville vi gjort det samme. Noen er nødt til det. Dette blir behandlet med silkehansker hver enste gang, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]