Hoevers Nederland videre til kvartfinale i U17-VM

Hoever og hans nederlandske kamerater fikk en verst tenkelig start på gruppespillet, men nå skal de spille kvartfinale.

7. nov 2019 kl 22.47 Jens Hapnes Rege

Hoever og hans nederlandske kamerater fikk en verst tenkelig start på gruppespillet, men nå skal de spille kvartfinale.

Det startet på verst tenkelig måte for det nederlandske U17-laget i gruppespillet i VM. Med Hoever på høyrebacken tapte de 0-3 mot Japan i den første kampen, og følgte det opp ved å tape 1-3 mot Senegal.

17-åringen slet med å påvirke kampene fra sin høyrebackposisjon, og pådro seg også et gult kort mot de senegalesiske ungguttene.

I mesterskapet tok naturligvis første- og andreplassene seg videre til åttedelsfinalen, i tillegg til at de fire beste fjerdeplassene fikk en plass i sluttspillet. Dette gjorde at Nederland fortsatt hadde en matematisk mulighet til å ta seg videre etter de to tapene.

Posisjonsendring

Liverpool-unggutten ble flyttet til midtstopperposisjonen før den siste og avgjørende kampen mot USA. Der var han sentral da Nederland holdt nullen og satte fire baller i amerikanernes nett.

Det resultatet gjorde at Nederland tok seg videre fra gruppespillet som den fjerde beste 3. plassen.

– Denne kvelden var den første kampen min som stopper i VM. Det var en endring fra tidligere, men jeg synes ikke det gikk altfor dårlig, sa han til FIFA.com etter kampen.

ERSTATTER:
ERSTATTER:  Hoever måtte se Neco WIlliams bekle høyrebacken mot Arsenal i hans fravær.

– Vi snakket før kampen om viktigheten av å holde nullen. Seire skapes ofte av god defensiv innsats. Både angriperne og forsvarerne gjorde jobben i dag, fortsatte han.

Han og lagkameratene slet med å forstå hva som skjedde i de to første kampene, da Hoever bekledde høyrebacken.

– Jeg sliter med å forstå tapene. Mot Japan startet vi bra, men lot kampen glippe. Det samme skjedde mot Senegal, sa han om de to kampene som så ut til å sende det nederlandske mannskapet hjem fra mesterskapet tidlig.

God lærdom fra Liverpool

17-åringen har allerede fått to kamper for Liverpools førstelag, og skryter av all lærdommen han har tatt til seg i løpet av tiden i England.

– Jeg er veldig fornøyd i Liverpool. Jeg har lært mye både taktisk og teknisk, men i tillegg mye på den mentale delen. Først og fremst har jeg lært meg å aldri gi opp!

Hoever har allerede sett sine egne kollegaer på klubblaget ta seg til en finale etter en mirakuløs 4-0-seier, nå håper han og de nederlandske vennene å gjøre det samme.

God start på sluttspillet

I åttedelsfinalen mot Nigeria var nederlenderen tilbake i den mest vante høyrebackrollen da hans lag vant 3-1. Hoever var ikke involvert i baklengsmålet, og var også nederlenderen som var nest sist på 2-1-scoringen.

En liten kuriositet som har dukket opp under mesterskapet er at vår nederlandske unggutt er DJen i Nederlands spillergruppe, og at han faktisk er en god sanger!

Nederland U17s neste kamp er søndag klokken 20.30, mot enten Paraguay eller Argentina. Kampen sendes så vidt vi vet ikke på noen norske kanaler, men høydepunktene er tilgjengelig gratis på FIFAs Youtube-kanal.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]