I sommer var han til salgs. Nå skal han trolig starte sesongens hittil viktigste kamp

Liverpool var villig til å selge Dejan Lovren i sommer.

7. nov 2019 kl 13.32 Arild Skjæveland

Dejan Lovren startet sesongen som fjerdevalg på midtstopperplass. Han var bak Joel Matip og Joe Gomez i køen som makker til Virgil van Dijk.

Så sent som i slutten av september fikk han sine første minutter på banen, da han spilte i midtforsvaret borte mot MK Dons i ligacupen.

I den påfølgende Premier League-kampen mot Sheffield United var han på benken for første gang i ligaen, etter å ha vært utenfor troppen i de seks første ligarundene.

Virgils makker

Joel Matip er skadet, og kommer til å være ute i noen uker på grunn av kneproblemene som fortsatt ikke er helt bra. Joe Gomez har slitt med å finne formen, og har ikke spilt to kamper på rad etter at han var tilbake fra skade. 22-åringen har variert veldig, og det er ventet at det er 30 år gamle Lovren som kommer til å få sjansen mot Manchester City på søndag.

Lovren sto over i midtuken da Liverpool slo Genk, og satt på benken i samtlige 90 minutter.

I september, da han var ute i kulden, fortalte kroaten at han ønsket seg bort i sommer.

– Jeg er lettet over overgangsvinduet er stengt. Jeg ble lei av å lese og høre hver dag om at jeg skulle dra eller bli i Liverpool. Alle skrev «Dejan her, Dejan der», og jeg visste ingenting. Det plaget meg, sa han til avisen Sportske Novosti i hjemlandet.

– Ja, jeg vurderte å dra. Jeg vet at jeg ga mitt beste for Liverpool og vant Champions League. Jeg er ikke en slik spiller som ønsker å sitte på benken og tjene penger. Noen rundt meg ga meg råd som «hvorfor bry deg, du er i en storklubb, hold kjeft og ta pengene», men jeg trives ikke på benken, sier han.

Var til salgs

Liverpool var villige til å selge Lovren i sommer. James Pearce i The Athletic skriver at de helrøde hadde satt en prislapp på 20 millioner pund på kroaten.

Det var seriøs interesse fra både Roma og AC Milan, men ingen av dem ville betale en slik sum for 30-åringen. Helt til overgangsvinduets siste uke så det ut til at Lovren skulle dra, og det ble snakk om en utlånsavtale. Til slutt satte Klopp foten ned.

Han fikk beskjed om at Liverpool trengte ham, også denne sesongen.

– Jeg jeg meg veldig fornøyd, for hele tiden har jeg følt at LFC har stått ved meg, og det respekterer jeg høyt. Klopp sa til meg: «Hør, kompis, du er en spiller i toppklasse, og jeg vil ikke la deg gå på lån. Vi trenger deg». Jeg ønsket å dra, men det skjedde ikke. Jeg ble fortalt at Liverpool trengte meg, og det aksepterer jeg, sa Lovren i september.

– Klopp skjønte at jeg ikke er fornøyd, men sa også «nå er det ferdig, og jeg ønsker at du skal nullstille deg. Jeg ser på deg som viktig». Jeg er i min beste alder, i god form, mentalt klar, og du kan ikke kjøpe rutine, sa han.

Han måtte vente, men nå har han altså fått sjansen, og skal etter all sannsynlighet være i startoppstillingen når Europas farligste angrepslag skal stoppes.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]