– Igjen måtte vi grave dypt, og det gjorde vi

Dagens beste Liverpool-spiller snakker etter 2-1 seieren.

30. nov 2019 kl 20.28 Arild Skjæveland

Liverpool scoret to ganger i førsteomgangen mot Brighton, og begge gangene kom scoringene etter at Virgil van Dijk hadde hoppet høyest og knust motstanderen i lufta.

Det var hans 6. og 7. mål for klubben. Selv mener han at han bør score flere.

– Jeg prøver å være viktig. Med høyden og ferdighetene mine bør jeg være farlig i boksen, og jeg kunne vært mer effektiv, sier Van Dijk i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Det er ikke alltid lett å være den som blir markert av deres beste hodespiller, men i dag klarte jeg å snike meg bort to ganger, sier midtstopperen.

Måtte grave dypt

Liverpool så ut til å ha full kontroll på Anfield. Stillingen var 2-0, og de helrøde kontrollerte det selv om Brighton hadde en del ball. Så handset Alisson Becker utenfor boksen og fikk det røde kortet.

– Vi er åpenbart skuffet over måten kampen ble avsluttet på. Vi laget et merkelig frispark, og Alisson fikk det røde kortet. Vi burde ha gjort det bedre, men det er ikke enkelt når du spiller så ofte, og skal være mer enn 100 prosent, sier han.

– Vi prøver å være det. Starten av førsteomgang var bra, men mot slutten av førsteomgangen kunne vi vært bedre. Det er noe vi må se på, og forbedre oss på. Brighton er et veldig bra lag, og du må gi dem skryt - men vi ønsket de tre poengene og fikk dem. Vi måtte vise karakter, og slåss. Det var ingen enkel kamp, og spesielt ikke mot slutten.

– Vi måtte grave dypt, og det gjorde vi, sier han.

11 poeng ned

I skrivende stund er avstanden ned til Manchester City og Leicester City hele 11 poeng. Leicester kan kutte forspranget til åtte poeng, dersom de slår Everton på hjemmebane søndag kveld.

På onsdag er det Liverpool som skal møte Everton, i en ny kamp på Anfield.

– Jeg gleder meg til hver eneste kamp, og onsdag kommer til å bli bra. Alle ser frem til det, sier midtstopperen.

– Det vi må gjøre nå er å sørge for at vi er mer enn 100 prosent klare for onsdag. Heldigvis har vi litt tid til restitusjon, og må være klare.

Det blir ikke bare restitusjon for Van Dijk. Mandag skal han til Théâtre du Châtelet i Paris, der enten han eller Lionel Messi etter all sannsynlighet kommer til å vinne Ballon d’Or.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]