– Jeg bryr meg ikke om hva folk forventer av meg

Mohamed Salah vil ikke høre snakk om at serien kan avgjøres med seier mot Man City på søndag, og snakker også om presset som er på at han skal score mål.

8. nov 2019 kl 12.09 Arve Vassbotten

Liverpool kan ta serieledelsen med ni poeng om de vinner mot Manchester City på Anfield på søndag.

Ikke siden møtet med Manchester City i januar har Liverpool tapt en kamp i Premier League, og forutsetningene før den kampen - selv om den ble spilt på Etihad - er ganske like som nå.

Den gangen ledet Liverpool med sju poeng på Manchester City, og kunne øke forspranget til 10 poeng med seier 3. januar. I tillegg ledet Klopps gutter med seks poeng på Tottenham, som lå på andreplass før kampen med en kamp mer spilt.

Optimismen var naturligvis stor før avspark, men da Man City vant 2-1 krympet ledelsen til fire poeng. I månedene som fulgte snudde det i Manchester Citys favør etter flere uavgjort-resultater for Liverpools del, og da sesongen var over sto Manchester City igjen som serievinner med 98 mot 97 poeng.

– Folk trodde det var over

Derfor lar ikke Mohamed Salah seg rive for mye med selv om det skulle bli seier til helgen. Han vet mye kan skje før mai.

SÅ NÆR:
SÅ NÆR:  Liverpool var millimetere fra å få uavgjort mot Man City i januar i fjor. Denne gangen får vi håpe millimeterne er på Liverpools side.

– Folk snakket om tittelracet i desember i fjor også da vi ledet med seks eller sju poeng, og mente det var over.

Det er ikke over. Det handler om tre kamper. Hvis man har en dårlig periode kan man havne i trøbbel igjen.Mohamed Salah

– Det er ikke over. Det handler om tre kamper. Hvis man har en dårlig periode kan man havne i trøbbel igjen. Selv om vi vinner, er det en lang vei. Det er bare november, og altfor tidlig å snakke om Premier League-tittelen, sier Salah til Sky Sports.

– Bryr seg ikke om folks forventninger

Så langt denne sesongen har Salah bare scoret fem mål i serien, og ligger dermed nede på 9. plass på toppscorerlista i Premier League, en tittel han har vunnet de to siste sesongene.

Jamie Vardy er nå toppscorer med 10 mål, mens Tammy Abraham og Sergio Agüero har 9.

– For å være ærlig, så bryr jeg meg ikke om hva folk forventer av meg. Så lenge jeg scorer og laget vinner så er alt bra.

– Jeg trenger ikke bry meg om hva folk forventer av meg. For det kan legge for mye press på deg, og gjøre at du presterer dårlig, mener Salah.

– Jeg gjør det jeg ønsker å gjøre, og jeg er fornøyd med det, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]