– Jeg måtte starte på null igjen

Dejan Lovren om å komme tilbake etter skadene sist sesong, og hvordan Champions League-seieren ble avgjørende for at han ble værende.

22. nov 2019 kl 10.48 Arve Vassbotten

Etter mange skader forrige sesong, der han bare spilte 18 kamper tilsammen, har Dejan Lovren nå startet fire av de fem siste kampene i serien i Joël Matips skadefravær.

– Jeg startet på null igjen med å vise at jeg fortjente å være i startelleveren, men slik er det i fotball, sier Lovren i et intervju med Sky Sports.

– Når du har vært ute i flere måneder sesongen før, og ikke hadde så mange minutter på banen, handler det om å starte på nytt. Jeg jobbet hardt i pre-season. Nok en gang startet det ikke som jeg trodde det ville, men jeg har snakket med manageren og har vært tålmodig. Det er noe som er lett å si at man skal være, men ikke like lett å være.

– Godt å følge at man er viktig igjen

– Til slutt gikk det. Det er godt å føle at man er viktig her igjen, det er det som betyr noe for alle spillerne, sier han.

Selv om det var mye spekulasjoner i sommer om at Lovren kunne komme til å skifte klubb, er han glad for at han ble værende.

– Det ville vært et vanskelig sted å forlate etter alt jeg har gått gjennom her. Det har vært flere positive dager enn dårlige, spesielt etter Champions League-finalen. Seieren var en stor lettelse for meg, fordi jeg ønsket å vinne noe med denne klubben etter å ha vært her i så mange år.

– Hadde vi ikke vunnet ville jeg spurt meg selv om jeg skulle bli eller ikke.

– Det var noe interesse fra noen andre klubber, men jeg hadde en bra samtale med manageren. Etter det var det en enkel beslutning å bli værende, og jeg tror vi er på god vei til å gjøre noe stort denne sesongen også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]