– Jeg pleide å gå på Everton-trening i Liverpool-drakt

John Lundstrams oldefar var norsk, han er Liverpool-supporter og er ekstra tent på å møte Manchester United søndag.

24. nov 2019 kl 16.42 Arve Vassbotten

Sheffield Uniteds midtbanespiller John Lundstram er ekstra giret foran møtet med Manchester United. Grunnen er enkel: Han var Liverpool-fan allerede som ung.

Liverpool-gutten ble i sin tid vraket av Everton, og har siden tatt veien til Premier League gjennom spill og scoringer i fire divisjoner.

Gråt da Everton ville ha ham

Han ble invitert for første gang til Evertons akademi da han var åtte år.

– Jeg husker at jeg gråt til mamma, og sa jeg ikke ønsket å dra til Everton. Jeg ville bare spille med vennene mine for Springwood Juniors. Mamma og pappa presset meg aldri, sier han til The Times.

– Pappa var en gal Liverpool-fan, og jeg satt alltid i huset og så på kampene med ham. Han skrek alltid til TV-en. Jeg var gal etter Liverpool da jeg vokste opp. Jeg gikk også på en eller to kamper på Anfield som barn. Mamma og pappa hadde ikke penger til å dra hver uke. Jeg pleide å dra på Everton-trening i Liverpool-drakt. Trenerne gå meg litt tyn for det, men det var en spøkete tone, sier han.

Norsk oldefar

Tidligere i år møtte han Liverpool på Bramall Lane.

– Å spille mot Liverpool var veldig tøft. Farten deres på kontringer var enorm, og distansen jeg måtte løpe for å dekke Andy Robertson, for å hjelpe George Baldock, og så måtte dekke Gini Wijnaldum i rommene.

I intervjuet får han spørsmål om Norge kan være et alternativ for å spille landskamper.

– Oldefaren min var norsk, og det er en generasjon for langt tilbake for å kunne spille der. Han kom med båt fra Norge, og endte opp med en Scouse-jente, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]