Liverpool-linken i Sheffield United – Det renner på med spørsmål om billetter

Både manageren og to spillere i førsteelleveren har et forhold til lørdagens motstander.

27. sep 2019 kl 22.22 Arild Skjæveland

Lørdag skal Liverpool møte Sheffield United på bortebane for første gang siden 2006. Det nyopprykkede laget har få spillere som tidligere har møtt de helrøde fra Anfield, og har stort sett hatt karrierer i lavere divisjoner før opprykket til Premier League.

Det er mange med en sterk Liverpool-tilknytning i troppen.

Midtstopper O’Connell

Jack O’Connell i Sheffield Uniteds midtforsvar er født i Liverpool, og spilte for Litherland som som junior. Han gikk videre til Blackburn Rovers, og har spilt for York City, Rochdale og Brentford, før han har etablert seg i Sheffield Uniteds midtforsvar.

I sommer snakket han om forholdet til favorittklubben.

– Jeg er en stor Liverpool-fan, og var på Champions League-finalen i mai, men kunne ikke nyte kampen fordi jeg endte opp med å analysere dem som motstander neste sesong, sa 25-åringen til Sky Sports i sommer.

– Jeg er veldig lykkelig i Sheffield United, har nettopp signert en ny kontrakt, og har aldri tenkt på å dra, men drømmen min som barn var å spille for Liverpool, og dersom de skulle komme - selv om det er usannsynlig - vil det være tøft å avslå dem, sier han.

O’Connell har spilt samtlige seks kamper etter opprykket.

FAST:
FAST:  Jack O'Connell er fast i Sheffield Uniteds midtforsvar.

Midtbanespilleren fra Everton

John Lundstram er en spiller flere merket seg allerede før sesongen - fordi han med en feil er oppført som forsvarsspiller, og var av de aller billigste på Fantasy Premier League. Da sesongen ble sparket i gang har han vist seg som en meget god sentral midtbanespiller, som har bidratt med både mål, målgivende og godt spill hittil i sesongen.

Lundstram er et Everton-produkt, og startet karrieren sin hos den blå naboen. I 2011 signerte han proffkontrakt, men han kom aldri på banen for Everton.

25-åringen fortalte verden at han var rød før et møte med Newcastle i 2017. Da var Rafael Benítez manager, og Lundstram spilte for Oxford.

– Det blir merkelig for meg som Liverpool-supporter å gå inn i dommergarderoben før kampen. Jeg husker at jeg så Champions League-finalen som barn, og at jeg gråt i pausen. Det som skjedde er noe jeg vil huske for resten av livet, sa han den gang ifølge Oxford Mail.

IMPONERER:
IMPONERER:  John Lundstram har hatt en meget imponerende start på sesongen.

– Jeg skal bare ta ham i hånden og si «lykke til». Ikke noe annet, selv om han er en helt for meg fra barndommen. Jeg har aldri blitt «starstrucked» før, så jeg tror ikke at jeg kommer til å bli det - men det er noe jeg gleder meg veldig til, sa han videre.

Hans eldre søster, Jodie Lundstram, var forøvrig deltaker i realityserien Desperate Scousewives, som fikk én sesong på engelske TV-skjermer i 2011 og 2012.

Manager Chris Wilder

Chris Wilder har hatt noen fantastiske år som manager, med tre opprykk siden 2016. Før kampen på Bramall Lane har han snakket om sin tilknytning til Liverpool. Det renner inn spørsmål om billetter.

– Familiehistorien min er slik at min far er fra Liverpool, og de er alle Liverpool-supportere, sier han til The Star.

Forrige helg spilte Sheffield United mot Everton, og han fikk anledning til å møte familien.

– Ja, jeg har fått mange henvendelser om billetter. Det vil bli det samme for Jack og «Lunny» - bare at de har hatt det samme, men ikke like langt tilbake. Jeg har alltid fått henvendelser, fordi det virker som at jeg kjenner halve Sheffield, men nå er det andre som spør meg også, sier han.

– Familien pleide å si at de bodde i West Derby, men det var ikke sant egentlig. Det var faktisk Norris Green, og alle som vet litt om Liverpool kan fortelle deg at det er et skikkelig arbeiderstrøk i byen. Vi pleide å dra opp til jul og i skoleferiene. Det var da jeg dro på Anfield med mine onkler.

– Det var på midten av 70-tallet, da Liverpool hadde mye suksess.

– Jeg gleder meg til å møte Jürgen og støtteapparatet hans. Døren vår vil alltid stå åpen. Etter det jeg har hørt, er jeg sikker på at han vil ta turen og ta en prat. Vi er her, og fortjener å være her. Vi vil gjøre vårt beste, og legge igjen alt på banen slik vi alltid har gjort, sier han om lørdagens kamp.

Sheffield United - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]