– Må være ordentlig på vakt

Sheffield United har allerede vist at de kan overraske denne høsten.

27. sep 2019 kl 15.44 Marius Rabben

Liverpool er naturlig nok kjempefavoritter når de jakter på sin 16. strake seier i Premier League på besøk hos nyopprykkede Sheffield United i rundens tidligkamp lørdag.

Men det er på ingen måte noen kasteball som venter på Bramall Lane.

«The Blades» har så langt gjort det best av de nye denne sesongen, med åtte poeng på seks runder og en foreløpig 10. plass, og de har blant annet tatt poeng i bortekampene mot Chelsea, Everton og Bournemouth.

Mot Chelsea ledet London-laget faktisk 2–0 til pause på Stamford Bridge, men Sheffield United responderte imponerende etter pause og reiste hjem med 2–2.

Forrige helg vant de 2–0 over Everton på Goodison Park.

Opprykksmesteren mot årets trener i verden

Klubbens manager, Chris Wilder, har rykket opp fra både National League (med Oxford United), League Two (med Northampton Town), League One og Championship (begge med Sheffield United) – og de tre siste i løpet av bare fire år.

52-åringen ble i mai kåret til Årets manager hos LMA (League Managers Association) som den femte utenfor toppdivisjonen, i konkurranse med Pep Guardiola og Jürgen Klopp.

Nå møter han altså mannen som ble årets trener i verden denne uka.

– Det som Chris holder på med der, er helt utrolig, sier Klopp på sin pressekonferanse fredag.

GOD START:
GOD START:  Chris Wilder og Sheffield United har åpnet Premier League-tilværelsen med åtte poeng på seks runder.

– Jeg ser frem til å møte ham, for å være ærlig. Dette blir første gang vi treffer hverandre.

– Skikkelig interessant

Etter cupavansementet mot MK Dons begynte umiddelbart forberedelsene til lørdagens ligakamp. Det inkluderer timevis med video av Sheffield Uniteds taktikk.

Og her har de røde funnet mye som fascinerer Liverpool-manageren.

– Gjennom analyseperioden finner man alltid mye om laget. Det er skikkelig interessant det de driver med, forteller han.

– De gjør det bra med systemet de bruker, de er veldig aggressive og gode i pressarbeidet, og når de har ballen, har de et interessant mønster hvor midtstopperne overlapper vingen eller den som er på siden. Det er interessant, gjentar Klopp.

– Jeg har vært i England i nesten fire år nå, og jeg kjenner ikke til alt om alle klubber, historisk sett, men dette virker å være en stor klubb, åpenbart, og de fortjener å være i ligaen.

– Helt siden jeg kom hit har jeg sett mye på Championship, og jeg vet hvor hard konkurransen er i den divisjonen. Å rykke opp på måten de gjorde, mot lag mot Leeds og Derby forrige sesong, er stort.

OFFENSIVT LAG:
OFFENSIVT LAG:  Sheffield United blåste igjennom Championship forrige sesong og tok den verdifulle 2.-plassen som sikret direkte opprykk. Denne sesongen har de blant annet tatt poeng fra Chelsea og slått Everton – begge på bortebane.

– Dette er definitivt en glimrende trener, og jeg gleder meg til å møte dette laget.

Viktigheten av andreballene

Hittil har Sheffield United spilt med en 3–5–2-formasjon som tradisjonelt kan bli dype 5–4–1 eller 5–3–2 i praksis mot offensive, dominante lag, men Klopp er klar på at «The Blades» ikke kun tenker forsvar – slik man tydelig har sett allerede denne sesongen.

I lavere divisjoner har Wilders lag også vartet opp med nærmere 100 mål på én sesong.

– Vi møter et lag som spiller med en kompakt formasjon, men de er smarte nok til å ikke kun forsvare seg, sier Klopp.

– Keeperen deres har ganske lange utspark, så det er klart hvor mange av duellene til andreballene vil være hen: ganske nærme målet vårt.

– Vi må være ordentlig på vakt; disse duellene om andreballene er så viktige, og det handler om å være klare, ha riktig aggressivitetsnivå og sånne ting. Det er så viktig, og vi må vise det der.

Sheffield United v Liverpool spilles lørdag kl. 13.30 på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]