SCORET IGJEN:  Begge Liverpools mål mot Chelsea sist kom etter dødballer. Her stanger Roberto Firmino inn 2–0 på innlegg fra Andy Robertson.

Premier Leagues store dødballeksperter

– Vi jobber mye med det, sier Andy Robertson.

Det var etter to dødballer at Chelsea ble beseiret på Stamford Bridge forrige helg. Og det er på ingen måte tilfeldig i Liverpool-leiren.

Siden begynnelsen av forrige sesong har de røde nemlig scoret hele 34 ganger etter faste situasjoner, noe som er minst 7 mer enn noen andre Premier League-lag.

I et intervju med ESPN snakker Andy Robertson om hvordan tilnærmingen til dødballer er på treningsfeltet.

– Vi jobber mye med dødballer. Assistenttrenerne tar dem, forklarer han.

Grundig arbeid

Det er Jürgen Klopps nærmeste i trenerteamet, Peter Krawietz og Pep Lijnders, med hjelp av analyseteamet, som altså er mest involvert på dette området.

– Og de gjør det veldig grundig, legger venstrebacken til.

NØYE PÅ TRENING:  Pep Lijnders og trenerteamet til Jürgen Klopp er tydelig på hva som kreves under øktene på Melwood. Det har gitt tydelige resultater.

– Vi har dødballer i hver eneste kamp, og vi prøver å finne små svakheter i andre lags oppsett og sånne ting. Vi prøver også å utnytte våre styrker.

– Men spillerne skal også ha skryt, for ute på banen tar vi avgjørelsene selv, påpeker skotten.

Et eksempel er Trent Alexander-Arnolds frisparkmål sist, der han, Jordan Henderson og Mohamed Salah sto ved ballen like utenfor 16-meteren. Hendo vurderte det til at frisparket var litt for nær boksen til at han ville ta sjansen, og Trent øynet muligheten ved å la Salah trille ballen på tvers.

– De kom frem til at dette var den beste muligheten til å score. Så det var ikke planlagt; det var bare tre spillere som tok i bruk fotballhjernene sine og kom frem til noe som kunne fungere, sier Robertson.

PRESIS:  Andy Robertson er et av Liverpools farligste våpen fremover med sin venstrefot.

Bevisste trekk og improvisasjon

Dødballtreningen, samt fokuset på innlegg fra Liverpools offensive backer, har gjort dem til lagets assistkonger. Innleggene i åpent spill er tydelig blitt langt bedre i takt med effektiviteten på dødballer.

– Vi jobber bevisst med enkelte ting, men noen ganger ser vi også – underveis i kampene – muligheter for at noen kan løpe seg fri og liknende. Et perfekt eksempel er Cardiff borte forrige sesong, da Gini (Wijnaldum) kom fri og Trent slo ballen langs bakken.

– Det handler om å lære fra kampene, og trenerne som står bak oss gjør alt av analyser og er flinke til å plukke frem ting.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.10.2019 kl 20:42

Aldri tidligere har det blitt spilt Premier League-kamper på tidspunktet derbyet er satt opp

Løsningen kan gjøre at en får med seg mye Premier League-fotball onsdag 4. desember.

+
17.10.2019 kl 19:36

En dokumentar det er verdt å få med seg, om den største kampen i engelsk fotball

Sett av en halvtime til den nye dokumentaren om bakgrunnen til forholdet mellom Liverpool og Manchester United.

+
17.10.2019 kl 17:44

I City-leiren er de alt annet enn fornøyd med juleprogrammet

Manchester City-sjef har kommet med en uttalelse.

+
17.10.2019 kl 15:11

– Jeg er klar

Joel Matip er klar for å gå inn igjen i midtforsvaret.

+