– Et sensasjonelt talent

Liverpools unge tredjekeeper fikk endelig vise seg frem.

27. sep 2019 kl 09.27 Marius Rabben

Caoimhín Kelleher var blant de tre debutantene i startelleveren da MK Dons ble slått ut av ligacupen onsdag kveld. Og den irske 20-åringen presenterte seg med stil:

Imponerende ro med ballen i beina, presise og kloke igangsettinger, raskt og effektivt ute som «sweeper», en kjemperedning og «clean sheet».

– Ubeskrivelig

Sisteskansen ble følgelig belønnet med karakteren 8 på vår spillerbørs, bestenotering sammen med Harvey Elliott, James Milner og Curtis Jones.

– Det var utrolig kveld for meg, sier Kelleher til klubbens nettsider etter sin første tellende A-lagskamp.

– Jeg kan egentlig ikke beskrive det med ord, det var bare helt utrolig. Dette gir meg motivasjon til å fortsette og gjøre det igjen.

Den 1,88 meter høye U21-landslagskeeperen til Irland markerte seg spesielt da han stoppet headingen til Jordan Bowery etter at de røde hadde gått opp til 2–0.

Reddet heading fra fem meter

Et presist innlegg fra venstre ga MK Dons-spilleren alle sjansers mor til å stange inn reduseringen fra fem meter, men Kelleher forflyttet seg strålende på streken og sto helt korrekt plassert da headingen traff ham i kneet og ble klarert.

– Jeg var bare i riktig posisjon da han headet, og hvis ballen treffer deg, så treffer den deg, så det var en god redning, men man tar det som det kommer, sier han beskjedent.

Kelleher, som ble hentet til Liverpool-akademiet i 2015, hadde store sko å fylle etter Alisson Becker og reservekeeper Adrián, men fremsto selvsikker og rolig gjennom hele førstelagsdebuten.

Det siste året har spesielt vært innholdsrikt for keepertalentet, som under fjorårssesongen ble uttatt i A-landslagstroppen to ganger, før han i juni satt på benken under Champions League-finalen som tredjevalg.

Hjelp og råd fra de etablerte

I debuten denne uka, der halvparten av de 14 som fikk spilte var 20 år eller yngre, påpeker Kelleher at det var godt å ha rutinerte karer som Milner og VM-finalist Dejan Lovren i backrekka.

– Det er til stor hjelp for en som meg som får starte for første gang, sier han.

– Det gjør at du roer deg litt, og de prater masse til deg og sånne ting, så det gir meg selvtilliten til å bare spille på den måten jeg pleier.

Alisson, som denne uka ble kåret til årets keeper i verden av FIFA, kom også med noen råd og lykkeønskninger i forkant.

– Jeg snakket med ham på tirsdag på Melwood, og han ønsket meg lykke til og alt sånt. Det var veldig hyggelig av ham å si det, og han fortalte meg at han skulle følge med og støtte meg.

Klopp: – Lys fremtid

Ellers denne sesongen har Kelleher, som trener fast med førstelaget, vært i kamptroppene seks ganger, og han har spilt to ligakamper for U23-laget.

Jürgen Klopp er full av lovord om den ydmyke, blide iren.

– Han er en herlig gutt og et sensasjonelt talent, sier manageren.

– Sånn er det, og fremtiden hans er lys. Nå vokser han, ikke høydemessig, men musklene kommer litt etter litt. En veldig god fotballspiller, veldig god med beina.

– Han er bare veldig rolig person, noe som også hjelper når du er keeper, så ja, et stort, stort talent, i likhet med de andre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]