Vil bare være garantert 30 millioner pund fra Nike - men avtalen kan bli verdt mye mer

Liverpool og New Balance skal i retten i oktober.

27. sep 2019 kl 19.03 Arild Skjæveland

New Balance har tatt Liverpool til retten for å forlenge utstyrsavtalen som går ut til sommeren. LFC og Nike skal være nær en avtale som tidligere har blitt rapportert å være verdt £70 millioner i året. Det ville vært en klar oppgradering på den nåværende avtalen som gir de helrøde £45 millioner per sesong.

Nå rapporterer Paul Joyce i The Times at avtalen med Nike bare garanterer Liverpool 30 millioner pund. Det skal stå i rettspapirene til saken mellom New Balance og klubben.

Kan gi mye mer

30 millioner pund er en vesentlig lavere sum enn tidligere rapportert - men i tillegg får Liverpool FC 20 prosent av nettosummen på salg av LFC-produkter. Klubben vil også promoteres gjennom andre Nike-sponsede stjerner som tennisesset Serena Williams, basketballstjernen LeBron James og musikeren Drake.

En sum med £30 millioner er lavere enn avtalene Chelsea og Tottenham har med samme utstyrsleverandør - og et godt stykke under avtalen med Paris Saint-Germain som skal være verdt £71 millioner.

Liverpool mener at en avtale med Nike kan totalt sett bli mer innbringende enn dagens avtale med New Balance, på grunn av Nikes enorme distribusjonsnettverk.

I retten neste måned

New Balance og Liverpool må i London High Court i oktober, og da vil vi finne ut om Boston-selskapet får fortsette å produsere draktene også i 2020/21-sesongen.

Nike skal ha mulighet til å distribuere den nye drakten gjennom dobbelt så mange kanaler som New Balance har klart, skriver Joyce.

Det er satt av tre dager til saken, som starter 18. oktober.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]