I dag har Everton 20-årsjubileum

Det er i dag 20 år siden Everton sist vant på Anfield.

27. sep 2019 kl 17.20 Arild Skjæveland

I dag, 27. september, er det 20 år siden sist Everton vant et derby på Anfield.

Den forrige seieren kom altså i 1999, da Gerard Houllier var Liverpools manager. Blåtrøyene tok ledelsen allerede etter fire minutter, da Kevin Campbell scoret.

Det skulle bli en kamp der dommer Mike Riley skulle komme i fokus. Han viste det røde kortet tre ganger. Først til Sander Westerveld og Francis Jeffers da de havnet i tottene på hverandre - og deretter til Steven Gerrard for en grisetakling på målscorer Campbell.

Gerrard, som var 19 år den dagen, har tidligere snakket om kvelden etter det røde kortet.

– Jeg hadde reservert et bord på Albert Dock for etter kampen, og tenkte at vi kom til å vinne kampen. Jeg hadde ikke lyst å dra, men samtidig så liker jeg ikke å svikte folk, så jeg tok på meg en maske og dro. Den første jeg møtte på toalettet var Kevin Campbell, fortalte han til The Guardian i 2014.

– Han dro ned buksene og viste knottemerkene på låret sitt. Når d er 19 år gammel, og har et menneske stort som et fjell foran deg med en mine, så er det bare én ting du kan gjøre, så jeg beklaget for taklingen og tok ham i hånden.

Siden den dagen har ikke Liverpool tapt et eneste derby hjemme mot Everton. Det neste kommer onsdag 4. desember.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]