Liverpool slipper straff for støtende banner

Det var fryktet at Liverpool kunne bli straffet for det støtende banneret som ble oppdaget før Genk-kampen. Det skjer ikke.

7. nov 2019 kl 18.59 Jens Hapnes Rege

Under oppbyggingen til bortekampen mot Genk ble det oppdaget et støtende banner med Divock Origi som hovedperson.

Banneret ble fjernet raskt, og den uinformerte supporteren ble informert om stereotypien han hadde brukt som tema i banneret.

Personen bak banneret ble midlertidig utestengt fra alle Liverpools kamper, og det er også ventet at straffen vil innebære en utestengelse fra stadion på ubestemt tid, samt at supporteren må gjennom et utdanningsløp.

Rasisme har vært mye diskutert i media etter Englands kamp mot Bulgaria, der spillerne åpenlyst ble utsatt for rasistiske tilrop ved flere anledninger.

I lys av dette fryktet mange at også Liverpool kunne straffes for hendelsen, på samme måte som Bulgaria fikk en straff for det.

Ikke inkludert i kamprapporten

Straffene UEFA vanligvis gir for rasistisk oppførsel er bøter, spill for tomme tribuner og lignende. I Liverpools tilfelle ville det nok i verste fall endt med en bot, selv om UEFA ønsker å slå hardt ned på rasisme ifølge sin egen nettside.

I følge Dominic King fra Daily Mail ble ikke hendelsen i Genk-kampen tatt med i kamprapporten, og dermed kunne ikke UEFA lage en sak mot Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]