Man City vil ha garantier for at dette ikke skjer igjen

Ønsker ikke gjentakelse av bussturen fra april 2018.

8. nov 2019 kl 08.41 Arve Vassbotten

Manchester City har bedt om forsikringer fra Liverpool om at bussen deres får kjøre trygt fram til Anfield, før kampen på søndag.

Bekymringen kommer etter at det på sosiale medier blir oppfordret til at Liverpool-fans skal stille seg opp langs ruten for ta imot motstanderen.

Liverpool-fans har blitt oppfordret til å ta med seg pyro, drikke og flagg for å «skape stemning som på europacupkvelder».

Man City er ifølge The Guardian og The Telegraphangivelig bekymret for at bussen skal blir «angrepet» slik den ble før den første kvartfinalen i Champions League-kampen mellom de to lagene i april 2018.

Hemmelig bussrute

Da ble flasker og annet kastet mot bussen, og de lyseblå måtte få en annen buss til å kjøre dem hjem etter tapet, på grunn av skadene.

Men selv om det gikk fint i forkant av forrige sesongs kamp, til tross for lignende oppfordringer da, har Man Citys ledelse vært i kontakt med Liverpool om dette.

Bussruten til Anfield holdes nå hemmelig, det var den ikke før den omtalte Champions League-kampen.

Klopp med appell

– Jeg har stor tro på fansens kraft inne på stadion. Hvis noen i Man City fortsatt er bekymret, er det vår feil.

– Vi kastet ikke flasker alle sammen, men det var en av oss. Vi må alle sørge for at noe slikt aldri vil skje igjen.

– Det er lenge siden nå, og har ikke skjedd etter det. Hvis noen trår over grensen, må vi sørge for å ikke gjøre det igjen, sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]