Manchester City unnslipper utestengelse fra Europa for brudd på FFP

Ifølge en «eksklusiv» sak i The Athletic vil Manchester City kun få bot som følge av brudd på reglene i Financial Fair Play (FFP).

14. nov 2019 kl 18.51 Torbjørn Flatin

Økonomiske smutthull

Til tross for en rekke avsløringer i det tyske magasinet Der Spiegel angående regnskapene til City, virker det som at UEFA ganske enkelt vurderer det som umulig å håndheve sitt regelverk til FFP.

En har fått slått på problemet med at klubber går konkurs ved å bruke penger de ikke har, men det er for mange smutthull for de rike til å stikke pengene sine i.

Det blir for eksempel hevdet at £51.5M som var ment å komme fra stadionsponsor Etihad isteden ble betalt av eierne til City. Ytterligere penger skal ha blitt lurt unna da man ga tidligere manager Rolberto Mancini store beløp for rådgivning.

Aggressivt forsvar

Det var trodd at den tidligere belgiske statsminister Yves Leterme skal ha anbefalt et års utestengelse fra alt spill i Europa for Manchester City. Ikke minst etter at klubben i 2014 ble bøtelagt med £49M for å ha brutt FFP reglementet.

City har på sin side satset på et aggressivt forsvar hvor man mener beskyldningene har sammenheng med «feil, misforståelser og forvirring som følge av dårlige undersøkelser».

Det skal ha medført at den øverste organisasjonen i europeisk fotball er bekymret for at en utestengelse av Manchester City kan medføre en langvarig og dyr prosess i rettsalen, og at det samtidig er andre klubber som har funnet smutthull med FFP.

Kanskje kan det likevel ende opp med en legal fight mot UEFA, ifølge The Athletic, siden klubben hele tiden hevder at de ikke har gjort noe galt og ikke en gang skal bøtelegges.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]