– Noen ganger glemmer du at det er hans første sesong i Premier League

Wilson høster ros fra Premier League-manager.

17. nov 2019 kl 09.00 Kenneth Baraas

22-åringen har fått godt med tillit i Bournemouth denne sesongen, og har hittil levert fire scoringer - kun Callum Wilson har flere for «The Cherries».

I gårsdagens landskamp Harry Wilson banens beste, og vartet opp med både mål og målgivende i Wales´ 2-0 seier mot Aserbajdsjan.

Midtbanespilleren har startet ti av de elleve siste ligakampene, og har fått vist fram sin giftige skudd- og dødballfot ved flere anledninger.

– Han har gjort det veldig bra. Noen ganger glemmer du at det er hans første sesong i Premier League, fordi han virker ikke påvirket i det hele tatt, sier Bournemouth-manager Eddie Howe, ifølge Liverpool Echo.

– Han har kommet inn og angrepet kampene. Wilson har bygget et godt partnerskap med Adam Smith, og dere kunne se det mot Manchester United spesielt.

Gir balanse

Wilson ser ut til å ha funnet tonen på høyresiden med backen Smith, og de imponerte i 1-0-seieren over de røde djevlene for to runder siden.

I forrige runde ble Newcastle for sterke på St. James´ Park, men Wilson tegnet seg likevel på scoringslisten - som den eneste fra Bournemouth.

– Han gir oss en veldig god balanse, som en med venstrefot på høyresiden. Han har scoret noen viktige mål for oss, og jeg tror med enda mer tilpasning så vil han forhåpentligvis tilføre enda mer, fortsetter Howe.

Byttes alltid av

Wilson har dog aldri fullført en eneste kamp, og blir ofte ofret utover i andreomgangene. Den engelske manageren forklarer hvorfor:

– Det er mye på grunn av den fysiske belastningen som legges på vingspillerne. Vi ber de gjøre en jobb både offensivt og defensivt, og det er trolig den første posisjonen som trenger et par ferske bein i løpet av en kamp.

Manageren påpeker likevel det ikke har noe med Wilsons fysikk å gjøre.

– Men det har ingenting med hans fysiske egenskaper å gjøre i det hele tatt. Det har mer å gjøre med at man ønsker endringer, og da er vingplassene et naturlig sted å gjøre det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]