– Overgangen til Liverpool ble som en ny start

Oxlade-Chamberlain bidrar med noe Liverpool har savnet.

16. nov 2019 kl 08.51 Kenneth Baraas

Midtbanespilleren scoret mot Montenegro på torsdag, hans første landslagsmål siden juni 2017. Engelskmannen har også scoret fire mål for de røde denne sesongen - tre mål i Champions League, ett i ligacupen mot sin tidligere klubb Arsenal.

Og akkurat overgangen fra London-klubben trekker Alex Oxlade-Chamberlain frem som noe som har vært med på å utvikle 26-åringens fotballferdigheter.

– Jeg tror at det å gå til Liverpool har blitt noe som folk har sett på som en ny start, sier «Ox».

Liverpool-spilleren fremhever posisjonsbyttet som en viktig faktor for at han har blitt mer stabil som spiller.

– Så fort jeg fant meg til rette på midtbanen var det som om det var en «ny» Alex Oxlade-Chamberlain, som folk ikke hadde sett så ofte i Arsenal.

«Nytt» angrepsvåpen for Liverpool

Oxlade-Chamberlain har gradvis tatt steg etter det lange skadeoppholdet, og har (igjen) tilført Liverpool en egenskap som har vært savnet.

Midtbanespilleren bidrar med målfarlighet fra utenfor boksen, og har vist fram sin presise skuddfot hittil i sesongen.

Jürgen Klopp etterlyste flere langskudd mot Manchester City. Da svarte Fabinho, men med Chamberlain tilbake i storform vil Liverpool ha flere strenger å spille på i rommet utenfor sekstenmeteren til motstanderen.

– Jeg begynte å komme i den formen i mars, rett før jeg ble skadet, og jeg tror jeg tok med meg den formen og midtbanerollen inn på landslaget. Men siden jeg ble skadet, prøver jeg heller nå å finne tilbake til den samme formen, sier Oxlade-Chamberlain, ifølge Mirror.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]