Søndag vil Mané og Van Dijk spille kamp nummer 50 i 2019

Et vanvittig antall kamper, og spillerorganisasjonen Fifpro er bekymret.

7. nov 2019 kl 08.47 Arild Skjæveland

Tette kampprogram og belastningen på spillerne er nå høyt på agendaen, etter at det ble klart tidigere denne uken at Liverpool må stille med to ulike lag for å få gjennomført kvartfinalen i ligacupen, og semifinalen i VM for klubblag.

Kvartfinalen i ligacupen spilles tirsdag kl. 20.45 norsk tid på Villa Park. Semifinalen i VM for klubblag er onsdag kl. 18.30 dagen etter, igjen norsk tid.

Etter kampen mot Manchester City på søndag er det ny landslagspause. Så starter hardkjøret. Fra 23. november til 2. januar har Liverpool 12 kamper på 37 dager i fire turneringer - Premier League, Champions League, ligacupen og VM for klubblag. Like etter kommer tredje runde i FA cupen.

Vanvittig antall kamper

Spillere som Sadio Mané og Virgil van Dijk har allerede spilt 49 kamper for klubb og landslag i 2019, ifølge BBC.

Mané og Senegal gikk langt i Afrikamesterskapet, og Virgil har gått skadefri, samtidig som han er kaptein for et nederlandsk landslag som spilte finale i UEFA Nations League.

Potensielt kan de to komme til å spille 63 kamper i 2019, med den kommende landslagspausen og Liverpools tette kampprogram. Slike tall bekymrer den internasjonale spillerorganisasjonen Fifpro.

– Et stort antall av spillerne har uttrykt bekymring for økningen av antall turneringer de deltar i hver sesong. Omtrent halvparten av spillerne som spiller flere enn 50 kamper per sesong, sier at de føler at de ikke får til det de skal på grunn av kampprogrammet. Vi har kommet med en rekke anbefalinger for å få stoppet trenden i vår nye rapport «At The Limit», og forventer at FIFA og andre forbund vil adressere dette så snart som mulig for å ta vare på helsen til spillerne, sier Fifpro i en uttalelse til BBC.

I rapporten står det at ikke-europeiske spillere, som for eksempel Mané, reiser for mye uten tilstrekkelig hvile når de drar fra klubblag til landslagssamling. Forrige sesong spilte Sadio i 70 kamper, og reiste over 100.000 kilometer for å representere Senegal. Han har to nye landskamper i vente, i tillegg til 12 kamper for Liverpool før året er omme.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30 og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]