Takket nei til Qatar-hotell etter bakgrunnssjekk

Liverpool FC vil ikke bo på hotellet de ble tilbudt av FIFA.

4. nov 2019 kl 08.49 Arild Skjæveland

I desember skal Liverpool til Qatar for å spille VM for klubblag. FIFAs tanke var at klubben skulle bo på femstjerners hotellet Marsa Malaz Kempinski på den kunstige øya Pearl-Qatar i Doha.

Det blir det ikke noe av, etter at Liverpool gjorde sin research, rapporterer David Ornstein i The Athletic.

I oktober 2018 kom The Guardian med en reportasje om gjestearbeidere ved hotellet. Arbeidere fra Asia, Afrika og Fillippinene skal ha betalt store penger for å få lov til å jobbe der - over 3000 pund, og ble betalt under minstelønn. Det blir rapportert at enkelte jobber i tre til fire måneder uten en eneste fridag, med 12-timersskift hver dag.

Det skal ha vært en av grunnene til at Liverpool valgte å takke nei.

Vil finne et alternativ

Det er ikke uvanlig at lag klubber velger andre alternativer enn de blir tilbudt når det kommer til hoteller, men det at Liverpool takker nei betyr at det blir enda mer fokus på Qatar og utenlandske gjestearbeidere, mens landet forbereder seg på å arrangere VM i 2022, skriver Ornstein.

Liverpool har gjort flere endringer på opplegget de har blitt tilbudt, også når det kommer til sikkerhet, logistikk og trening. Arrangøren har vært samarbeidsvillig.

Liverpool skal spille sin første kamp i VM for klubblag onsdag 18. desember. Finale eller bronsefinale spilles lørdag 21. desember. Begge kampene skal gå på Education City Stadium, som er bygget til 2022. Semifinalen blir del av åpningen av stadion, som tas i bruk for første gang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]