Uønsket intensitet rundt Salzburg-kampen

Jürgen Klopp skulle ønske at Liverpool avgjorde Champions League-gruppen mot Napoli på onsdag, og forteller hva som gikk galt under flomlysene på Anfield.

28. nov 2019 kl 08.54 Odd Sindre Tonning

Med seier mot Napoli på onsdag ville Liverpool allerede ha vunnet gruppen sin i Champions League, før siste runde ble spilt. Men etter poengdeling mot italienerne er Liverpool nå avhengige av å få med seg et poeng mot Salzburg i siste gruppespillkamp for å være sikre på avansement til utslagsrundene.

– Det er ikke nytt for oss

Dermed gjentar scenarioet seg fra fjorårets gruppespill i Champions League, hvor Liverpool var avhengige av å slå Napoli på Anfield for å avansere fra gruppespillet. Den gangen vant Liverpool 1-0, og gikk hele veien til Madrid hvor de løftet troféet.

– I fjor gikk vi videre etter at vi vant her, og det er det som betyr noe. I år må vi kjempe til siste dag igjen, så det er ikke nytt for oss, sa Klopp til pressen etter kampen.

– Nå er gruppen helt åpen. Napoli tenker kanskje at de allerede er videre, men de må spille hjemme mot Genk. Mange rundt Liverpool tenker «nå må vi spille igjen, og vi må legge alt vi har i kampen». Men det var alltid slik det kom til å være. Jeg kan ikke huske en eneste kamp siden jeg kom hit hvor vi har kunnet gi 50 prosent. Det er situasjonen vår, og det er ok. Det er ikke brilliant, men det er ok.

VIKTIG SCORING:
VIKTIG SCORING:  Lovren stanger her inn utligningen mot Napoli, som sørget for at uavgjort er alt Liverpool trenger i gruppespillets siste kamp mot Salzburg.

En liten gruppefinale mot Salzburg var nok ikke det Klopp ønsket seg inn i førjulstiden, hvor Liverpool har et krevende kampprogram med minst to kamper i uken frem til januar.

– Jeg vil ikke si at vi trenger intensiteten rundt Salzburg-kampen, men jeg har vært i Liverpool i fire år nå, og fortell meg når vi har hatt det lett. I fjor måtte vi vinne hjemme mot Napoli, jeg kan ikke huske et større press i en kamp enn det. Det var vanskelig, men vi gjorde det. Nå må vi gjøre det mot Salzburg, sier Klopp.

Problemene i første omgang

Klopp forteller at Liverpool var forberedt på en tøff kamp mot Napoli, slik som kampene mot den italienske klubben ofte har vært.

– Det er klart vi ønsket å avgjøre gruppen i kveld. Men vi visste lenge før kampen at det kom til å bli vanskelig mot Napoli, fordi det var vanskelig i fjor. Det vil alltid være vanskelig mot et så godt lag. Og så skjedde de to tingene som ikke skulle skje i første omgang. Fabinho ble skadet, og de scoret 1-0.

Man er fortsatt ikke sikre på omfanget av Fabinhos skade. Ifølge Evening Standard skal brasilianeren gjennomgå en sjekk før helgen, og Klopp forventer å få svar på hvor alvorlig skaden er innen da.

SKADET:
SKADET:  Fabinho pådro seg en skade i denne duellen med Hirving Lozano, hvor Napoli-spilleren falt over brasilianerens venstre bein. Omfanget av skaden er foreløpig ukjent.

På onsdag kveld ble det problemet løst ved å sette inn Wijnaldum, som Klopp mener leverte en veldig god kamp.

– Men det andre problemet var verre. Napoli var klare for en skikkelig kamp. De gikk inn i kampen med mål om å score ett mål og forsvare seg med alt de hadde, sier Klopp.

Etter målet lå Napoli kompakt og forsøkte å straffe Liverpool på kontringer. Liverpool kom seg høyere i banen, og kom til mange innlegg, men Klopp var skuffet over kvaliteten og timingen på innleggene.

– Vi slo innleggene for tidlig i de fleste tilfellene. Det er grunnen til at deres målvakt kunne plukke så mange baller, sier Klopp.

– Det gikk ikke helt i kveld, men det er slik fotballen er. Du får ikke alltid med deg de resultatene du ønsker deg.

Ingen juleferie i Salzburg

Den siste kampen i gruppespillet blir spilt 10. desember, når Liverpool reiser til Salzburg for å spille rundens tidlig-kamp. Ett poeng der er nok for Liverpool i jakten på avansement i Champions League.

– Jeg vet hvordan mennesker er. Folk skulle ønske at vi kunne avgjort gruppen i kveld, og gjort turen til Salzburg til en slags juleferie. Det skjedde aldri, og det kom heller ikke til å skje. Dersom vi har ambisjoner i Champions League, så må vi vise det i Salzburg, sier Klopp.

Han poengterer også at det før kampen mot Salzburg venter tre oppgjør i Premier League, mot Brighton, Everton og Bournemouth.

– Innen kampen mot Salzburg må vi vise at vi har ambisjoner i Premier League. Det er noen kamper i ligaen før neste Champions League-kamp, så vårt fokus er rettet fullstendig mot dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]