Usikkert om Ederson rekker Liverpool-kampen

Pep Guardiola uttalte seg om skaden til sin førstekeeper etter 1-1 mot Atalanta i Champions League.

7. nov 2019 kl 00.04 Einar Kvande

Manchester City-keeper Ederson fikk det som flere medier betegner som en liten skade i første omgang av Champions League-oppgjøret mellom Atalanta og Manchester City i Milano.

Det ble rapportert at Pep Guardiola valgte å bytte ut sin førstekeeper i pausen, og sette inn reservekeeper Claudio Bravo, for å være føre var med tanke på søndagens toppoppgjør i Premier League mot Liverpool.

Har ikke begynt å tenke på Liverpool-kampen

Etter kampen uttalte imidlertid City-manageren at han er usikker på om Ederson vil være i stand til å spille mot Liverpool på Anfield.

– Jeg vet ikke akkurat nå, uttalte Guardiola til Manchester Evening News da han fikk spørsmål om Ederson vil gå glipp av Liverpool-kampen som en følge av skaden han fikk.

– Det er et muskelproblem i låret. Det er ingen stor skade, men vi ville ikke ta noen risiko. Han følte seg ikke komfortabel i de siste minuttene av omgangen, og derfor bestemte vi oss for å bytte keeper.

– Han er sterk. Vi skal forsøke å benytte ham, men vi kommer ikke til å ta noen risiko. Vi vil se i morgen.

– Når vi lander i Manchester vil vi begynne å tenke på neste kamp i Premier League, la han til.

Ederson har ikke gått glipp av en eneste kamp for City på grunn av skade siden han kom til klubben i 2017.

Silva også på skadelisten

City reiser til Anfield vel vitende om at et tap vil føre til at de vil ligge ni poeng bak Premier League-leder Liverpool. De lyseblå har også en rekke andre skader å bekymre seg over foran møtet med Jürgen Klopps menn.

David Silva kunne ikke spille kveldens kamp i Italia grunnet en muskelskade han fikk mot Southampton i helgen, og føyde seg dermed inn på en skadeliste som fra før består av Rodri, Aleks Zinchenko, Leroy Sane og Ayemeric Laporte. Rodri deltok riktignok på en del av treningen på tirsdag, før City-troppen satte seg på flyet til Italia.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]