City avsluttet med utespiller i mål

Pep Guardiola stilte et sterkt lag mot Atalanta, men det ble en høydramatisk kamp med straffebom, skade på førstekeeperen og utvisning av reservekeeperen.

6. nov 2019 kl 21.16 Einar Kvande

Pep Guardiola gjorde fem endringer på Manchester Citys lag fra helgens ligakamp mot Southampton, da Manchester City gjestet Atalanta i Champions League i kveld. Blant annet skiftet han ut begge sidebackene. Likevel stilte Guardiola med et meget sterkt lag, med håp om å sikre avansement fra gruppen med to kamper igjen å spille i gruppespillet.

I et intervju før kampen benektet City-manageren kategorisk at endringene ble gjort med tanke på søndagens storkamp mot Liverpool.

– Absolutt ikke, svarte Guardiola på det spørsmålet.

– Vi har imidlertid mange skadeproblemer. Det kan vi ikke nekte for, sa City-manageren.

David Silva ikke i troppen grunnet skade

I kveldens kamp måtte han unnvære kaptein David Silva på grunn av skade, og heller ikke Rodri var blitt kampklar.

Joao Cancelo, Gabriel Jesus, Riyad Mahrez, Benjamin Mendy og Nicolas Otamendi var de som kom inn på laget i kveld, mens Kyle Walker, John Stones, Angelino og Sergio Aguero ble henvist til innbytterbenken, og i tillegg manglet som nevnt David Silva.

Bernardo Silva ble dermed flyttet tilbake på midtbanen.

På benken hadde City blant annet 18 år gamle Tommy Doyle, som var inkludert i en Champions League-tropp for første gang, etter at han fikk sin debut i ligacupen i forrige uke.

Citys startoppstilling mot Atalanta: Ederson, Cancelo, Fernandinho (kaptein), Otamendi, Mendy, Gundogan, De Bruyne, Bernardo, Sterling, Mahrez, Jesus.

Reserver: Bravo, Walker, Stones, Aguero, Angelino, Garcia, Doyle.

Store stjerner startet

Som vanlig stilte City i en 4-3-3-formasjon. Stjernespillere som Raheem Sterling og Kevin De Bruyne spilte altså fra start, og det var førstnevnte som ga gjestene ledelsen på San Siro. Den tidligere Liverpool-spilleren satte ballen i mål allerede etter seks minutter, etter et flott hælspark av Gabriel Jesus ga ham muligheten til å score.

Sterling var også mannen som skaffet City straffespark noen minutter før pause, da hans frispark traff armen til en Atalanta-spiller i muren. Gabriel Jesus satte imidlertid straffesparket ukonsentrert utenfor.

Byttet keeper i pausen

City byttet keeper i pausen. Claudio Bravo kom inn for Ederson. Ifølge BBC ble byttet gjort for å være føre var, da førstevalget mellom stengene hadde fått en liten skade i løpet av førsteomgangen.

Fire minutter ut i annen omgang sviktet markeringen totalt i midtforsvaret til City, og Mario Pasalic stanget ballen kontant i mål.

På stillingen 1-1 i det 73. minutt satte Guardiola inn Sergio Aguero for Gabriel Jesus.

Avsluttet med Kyle Walker mellom stengene

Ni minutter før slutt fikk keeperinnbytter Bravo direkte rødt kort, da han var langt utenfor egen 16-meter og felte Ilisic, som kom alene gjennom. Guardiola løste det å ikke ha noen keeper å sette inn med å sende innpå forsvarsspiller Clive Walker med keeperhansker på. Riyad Mahrez ble ofret, og måtte tusle av banen.

Utvisningen av Bravo har ingen betydning for reservekeeperens eventuelle deltakelse i søndagens kamp mot Liverpool.

Kampen endte 1-1 , men det ene poenget ble ikke nok til at City allerede nå er garantert avansement fra gruppen, da Shakhtar Donetsk utlignet til 3-3 mot Dynamo Zagreb åtte minutter på overtid. Dermed har disse to lagene fem poeng etter fire kamper, mens City har 10 poeng. I praksis betyr nok dette at City likevel er så godt som klare.