Van Dijk om endringene som ble gjort til pause

Virgil van Dijk innrømmer at det er vanskelig å omstille seg etter landskamper, men til pause ble det tatt noen grep.

24. nov 2019 kl 08.53 Arve Vassbotten

– Veldig viktig og veldig stor seier for oss, sa Virgil van Dijk etter seieren mot Crystal Palace, som sikrer at Liverpool fortsatt leder Premier League med åtte poeng foran Leicester og ni poeng for Manchester City.

– Alle vet hvor vanskelig det er å komme hit og spille mot et veldig godt organisert lag etter en landslagsperiode. Men vi er veldig fornøyd med tre poeng.

– Det er ikke så lett når alle spiller med sine landslag med ulik taktikk. Så må du finne raskt tilbake til Liverpools måte å spille på etter maks to-tre treninger med alle spillerne, påpekte han til LFCTV etter kampen.

– Vi hadde muligheter til å øke ledelsen og gjøre det enklere, men vi vant og det er det viktigste.

Pausepraten

Midtstoppergiganten fikk også spørsmål om hva som ble sagt i pausen.

– Vi måtte stå litt høyere, og lage mindre rom mellom midtbanen og forsvarslinjen, slik at vi fikk mer press på ballen. Til tider spilte vi bedre i andre omgang, men det kan fortsatt være bedre - og det vil bli bedre. Så det er ikke noe å bekymre seg for.

Nok en gang avgjorde Liverpool på slutten, denne gangen etter at Zaha hadde utlignet for Palace.

– Det vil komme tilbakeslag i en kamp, og da handler det om hvordan du reagerer. Så langt har vi taklet det ganske bra.

– Jeg er veldig glad på vegne av Firmino, og at han fikk vinnermålet i dag, sa van Dijk, som selv hadde to forsøk på corneren før Firmino satte den avgjørende ballen i mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]