– Vi har fått stor respekt for hverandre

Klopp har snakket om forventningene han har til søndagens batalje.

7. nov 2019 kl 17.03 Jens Hapnes Rege

Toppkampen i Premier League stjeler naturligvis alle overskriftene før den kommende fotballhelgen. I et intervju med Sky Sports har Klopp sett frem mot kampen, som mange mener kan bli sesongavgjørende.

Klopp mener at denne kampen enkeltvis ikke kommer til å ha en stor innvirkning på hvordan tabellen ser ut på slutten av sesongen.

– Jeg har ikke tenkt på det. Det er bare den 12. kampen, og det er mange kamper igjen. Folk ser det kanskje som om det ene tapet i fjorårssesongen, som kom mot City, avgjorde sesongen. Til syvende og sist må vi spille alle kampene. Hvis vi eller City vinner i helgen og taper alt etter det hjelper det ingen av oss.

Han påpeker også at den mest hektiske og viktige perioden er i november, desember og januar, og at laget må være klare for alle kampene.

– Resten av sesongen avgjøres ikke av en kamp, avslutter han resonnementet med.

«Want to win-game»

Han hyller også Manchester Citys prestasjoner som en av de viktigste årsakene til at hans mannskap er så gode som de er.

– Vi «pushet» hverandre på et høyt nivå forrige sesong. Vi var grunnen til at de fikk 98 poeng, og de var grunnen til at vi fikk 97. Denne sesongen ser lignende ut, selv om Leicester og Chelsea ikke er langt bak.

GJENSIDIG RESPEKT:
GJENSIDIG RESPEKT:  Klopps menn presset Guardiolas mannskap til siste slutt i fjorårets Premier League-sesong.

Vår tyske manager ble også konfrontert med om dette var en såkalt «must not-lose game» eller en «must-win game». Klopp er uenig i det begrepet, og mener kampen er en «want to-win game.»

– Vi ønsker å vinne denne kampen mer enn noe annet. Det som skjer rundt kampen påvirker ikke oss, vi må stille opp i kampen og gjøre de rette tingene på banen. Hele verden kommer til å se på kampen - vi skjønner at det er en stor kamp.

Forventer jevnt kampbilde

Hvilket kampbilde Klopp forventer ble også et tema, i lys av de tidligere kampene hvor de to managerne har vist stor respekt for hverandre med påvirkede kampplaner.

– Vi har fått stor respekt for hverandre. Forrige sesongs City-opptredener mot oss var et av de største tegnene på respekt vi har fått, sier han og sikter til Guardiolas defensive tilnærming til fjorårets oppgjør.

Klopp er den eneste treneren med over to kamper mot lag ledet av Guardiola som står med flere seire enn tap. Så langt har det blitt syv tap, to uavgjort og åtte seire mot hans katalanske kollega.

– Jeg forventer en tett kamp – hvordan den kommer til å bli vet jeg ikke nøyaktig. Forrige kamp ble avgjort av millimetre.

Hele intervjuet kan sees her.

Liverpool møter Manchester City på Anfield klokken 17.30 på søndag. Kampen sendes på TV2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]