Fire Liverpool-spillere med i den engelske landslagstroppen

Alex Oxlade-Chamberlain er blant Liverpool-spillerne som må møte til landslagssamling i de kommende ukene.

7. nov 2019 kl 16.09 Jens Hapnes Rege

Alex Oxlade-Chamberlain er tilbake i Englands landslagstropp etter å ha blitt utelatt fra den forrige troppen.

Siden forrige landslagspause har 26-åringen funnet nettmaskene fire ganger i tillegg til å levere en målgivende pasning.

Noen vil nok argumentere med at scoringene «bare» er mot Genk og et b-preget Arsenal, men den eksplosive midtbanespilleren har vært frisk i flere av kampene han har spilt i Premier League også. Han skaffet også frisparket som medførte det avgjørende hjørnesparket mot Aston Villa.

Gomez fortsatt med

Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold er som ventet med. Kapteinen og scouseren har begge vært med i alle Liverpools viktigste kamper. Henderson leverte et sjeldent, og avgjørende, mål mot Tottenham, i tillegg til hans vanlige bidrag.

Alexander-Arnold har vært i storform siden forrige pause fra klubblaget, blant annet ved å levere den avgjørende målgivende pasningen mot Aston Villa. Forrige landslagssamling måtte han se begge kampene fra benken, men nå får han nok muligheten for Gareth Southgates mannskap.

TIDLIGERE OG FREMTIDIG LANDSLAGSKAPTEIN?
TIDLIGERE OG FREMTIDIG LANDSLAGSKAPTEIN?  Både Henderson og Trent har åpenbare lederegenskaper.

Mange vil nok være overrasket over at Joe Gomez fortsatt beholder plassen i troppen. Siden forrige landslagssamling har 22-åringen bare fått to kamper fra start, uten å spille seg nærmere Lovrens plass i startelleveren.

Talentet og potensialet til unggutten gjør nok at Southgate ønsker han som en del av kjernen av spillerne som skal være der i flere år fremover.

England møter Montenegro og Kosovo på torsdag og søndag i den kommende uken. Begge kampene sendes på TV2 Sport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]