– Vi har spilt gode kamper uten ham også. Dette er en mulighet for andre spillere

Jürgen Klopp nevner spillere som Xherdan Shaqiri og Naby Keita.

30. nov 2019 kl 11.10 Arild Skjæveland

Fredag ble det bekreftet at Fabinho kommer til å være ute minst til nyttår, og trolig opp til åtte uker. Brasilianeren har aldri tapt en ligakamp han har spilt for Liverpool, og har blitt en svært viktig del av laget som topper Premier League.

– Vi har løsninger i den posisjonen, og kan erstatte ham. Vi har spilt gode kamper uten han også, så det er greit. Det vil være en mulighet for noen andre, og sånn er det alltid, sier Jürgen Klopp til The Guardian.

– I forberedelsene våre til Napoli-kampen så vi igjen kampen mot dem fra i fjor, og Jordan Henderson spilte i den posisjonen da. Gini Wijnaldum har allerede spilt i den posisjonen, og Adam Lallana har spilt i den posisjonen.

Kan endre system

Klopp sier at en formasjonsendring kan være en mulighet.

– Vi kan endre systemet, og gjøre andre ting. Det å miste en spiller med Fabinhos kvaliteter er veldig dumt, men vi er ikke det eneste laget i Premier League som har skader. Det er ikke kult, men det var klart at Fab ikke kunne spille alle kamper fra nå og til mars uansett.

Skaden kan åpne for mer spilletid for Naby Keita og Xherdan Shaqiri, som har spilt lite så lagt.

– Vi har gutter som har spilt lite av ulike grunner, som «Shaq» og Naby. Vi har ikke verdens bredeste stall, og nå har vi to defensive spillere i Joel og Fabinho som er ute lenge, og det er ikke bra. Alle vil spille, og det er nok av tid for alle guttene.

– Desember er alltid tøft. Vi har hatt strålende desembermåneder tidligere, men svake januarmåneder, så det handler om å komme gjennom det med så mange poeng som mulig.

Liverpool - Brighton spilles kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]