– Vi kommer ikke til Anfield for å ta bilder

Genks manager Felice Mazzu har tatt med seg alle spillerne han kan for at de skal få oppleve kampen mot Liverpool, men poengterer at de ikke kommer til Anfield for å få en omvisning.

4. nov 2019 kl 20.35 Odd Sindre Tonning

På tirsdag kommer Genk til Anfield for å møte Liverpool i Champions Leagues gruppespill. For laget fra Belgia er dette en helt spesiell kamp.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, å spille mot det beste laget i verden, på Anfield. Det er noe helt spesielt, sa Sander Berge på pressekonferansen før kampen.

– Jeg trodde aldri at jeg kom til å spille på Anfield med Genk. Jeg er utrolig gla for å være her.

Møter et lag som sliter

Det er de regjerende mesterne fra Belgia som kommer på besøk på Anfield, men denne sesongen har de ikke sett ut som et mesterlag. Når serien nå nærmer seg halvspilt første fase i Belgia, ligger Genk på 8. plass. Etter det forrige møtet med Liverpool for to uker siden har de vunnet en kamp, tapt en og spilt en uavgjort.

– For øyeblikket sliter vi. Vi mangler lederskap og disiplin, og spillere som kan ta de store valgene i vår egen boks, sa Berge, som ønsker å se at hans Genk presterer bedre enn de gjorde forrige gang de møtte Liverpool, da de helrøde gikk seirende ut av kampen 4-1.

FORVENTER MER:
FORVENTER MER:  Sander Berge forventer mer av seg selv og sine lagkamerater når de nå skal spille foran det han selv beskriver som verdens beste supportere på Anfield.

Også trener Felice Mazzu sier seg enig i Berge sin kommentar rundt lagets underprestering så langt denne sesongen.

– Jeg vet at resultatene våre ikke har vært så gode, og at vi ikke har spilt så bra. Jeg vet at det ikke er enkelt for øyeblikket, men jeg er rolig. Jeg kjenner ikke på presset, sa han på pressekonferansen.

Har med nesten full tropp

Tidligere i dag ble det kjent at Genk tar med seg 25 spillere til Merseyside, og at den eneste spilleren som mangler er førstekeeper Danny Vukovic som er i Australia for å komme seg tilbake etter å pådratt seg en avrevet akilles.

Finske Jere Uronen er inkludert i troppen, til tross for at han er skadet. Mazzu forklarte på pressekonferansen sin at den store opplevelsen det å reise til Anfield gir er grunnen til at han har med seg hele troppen sin, selv om noen spillere sliter med mindre skader.

– Jeg har med meg alle tilgjengelige spillere, fordi jeg mener dette er et stort øyeblikk for klubben og for alle spillerne, så jeg ønsker å ha med meg alle sammen hit, sa han.

– Det er et øyeblikk man må nyte, men vi er ikke her for å ta bilder. Det er for å gi livet vårt ute på banen og spille den beste fotballen vi kan.

Han sa videre at det å spille en kamp mot et så stort lag kanskje er en opplevelse mange bare får en gang i livet, og at han håper de kan levere når det gjelder.

– Vi skal spille mot mot det som er det beste laget i verden for øyeblikket. Jeg er sikker på at spillernes mentalitet vil være bedre i morgen, sa Mazzu.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]