Møter et belgisk mesterlag i motvind

Når Liverpool tar imot Genk på tirsdag er det et belgisk lag som håper å snu en negativ trend som kommer på besøk på Anfield.

4. nov 2019 kl 17.08 Odd Sindre Tonning

I fjor var de det store laget i Belgia, da de først vant den «vanlige» serien, før de også toppet tabellen etter at mesterskaps playoffen hadde blitt gjennomført. Bare Club Brugge var i nærheten av å tukte dem, men havnet tilslutt to poeng bak Genk.

På tirsdag møter Liverpool de regjerende mesterne fra Belgia, men Genk har ikke vist noen mestertakter denne sesongen. Siden forrige møte med Liverpool for to uker siden har de tatt fire poeng på tre kamper, og ligger for øyeblikket på 8. plass i den belgiske toppserien.

Slo tabelljumbo

Det er to uker siden noen flotte scoringer fra Alex Oxlade-Chamberlain, Sadio Mané og Mohamed Salah sørget for at Liverpool tok med seg tre poeng fra Belgia da de slo Genk 4-1 på bortebane.

Allerede i serierunden etter fikk Genk muligheten til å reise seg, og vise hvorfor de tok ligatittelen forrige sesong, da Cercle Brugge kom på besøk til Luminus Arena. Det startet også veldig lovende da de etter bare åtte minutter ble sendt i føringen av kaptein Sebastian Dewaest, da han mottok ballen på hjørnet av 16-meteren, tråklet seg mellom to forsvarere og plasserte ballen kontant i lengste hjørne.

Men til tross for den lyse starten ble det aldri noe fyrverkeri av en fotballkamp, og Dewaest ble kampens eneste målscorer, etter at lagene hadde styrt spillet i hver sin omgang, uten å få ytterligere uttelling.

Dermed ble det en liten opptur for Genk like etter tapet for Jürgen Klopps mannskap, vel og merke mot tabelljumboen i den belgiske ligaen, som etter 14 kamper står med fire poeng.

Sen redningsmann

Bare fire dager senere var det duket for et oppgjør mellom to tabellnaboer, da Royal Antwerp kom på besøk til Genk.

Også denne gangen kom kampens første scoring allerede etter åtte spilte minutter, men denne gangen var det bortelaget som kunne juble over en tidlig ledelse da Didier Lamkel Ze breisidet et innlegg rett i mål.

Vondt ble til verre for Genk når Antwerp bare brukte to minutter av den andre omgangen på å doble ledelsen sin. Denne 2-0 ledelsen holdt gjestene fast på, frem til 20 minutter gjenstod, og Mbwana Samatta reduserte for Genk.

Etter 82 minutter fikk Genk-spillerne en ny liten energiinnsprøyting da målscorer Ivo Rodrigues fikk sitt andre gule kort for kampen. Og der Liverpool-fansen har blitt vant med å se sitt kjære lag komme sent tilbake i kamper den siste uken, viste også Genk og Sander Berge at heller ikke de gir opp før dommeren har blåst av kampen.

Uret viste nemlig 96 minutter da nordmannen fikk ballen 20 meter fra målet til Antwerp. Han brukte et par berøringer for å komme seg i posisjon, før han hamret til ballen som endte opp i nettet og sørget for poengdeling. Etter kampen var han likevel ikke fornøyd med bare ett poeng.

– Det var en svak forestilling. Vi har mer kvaliteter og ønsker å gjøre det bedre enn dette, oppsummerte Berge til klubbens YouTube-kanal etter kampen.

Et skuffende tap

På lørdag tok Genk turen til Kehrwegstadion, i håp om å kunne ta med seg alle tre poengene fra møtet med Eupen. Men slik gikk det ikke.

Til tross for at det var Genk som skapte noen gode sjanser tidlig i kampen, var det Eupen som tok ledelsen etter 20 minutter fra. Etter at et hjørnespark først ble klarert, kom ballen umiddelbart i retur. Mens Genk-forsvarerne var opptatt med å storme ut av sin egen boks, fikk Jonathan Bolingi ballen helt alene i åtte meter fra mål, og trillet den rolig forbi Genks målvakt.

Bare tre minutter senere ble ledelsen doblet av tidligere Swansea-spiller Jordi Amat, også denne gangen fra en dødball. Genks kaptein Sander Berge mente selv at målene kom altfor enkelt, mens Genk ikke klarte å svare i det han beskriver som en skuffende kveld.

– Vi kunne ikke vært mer skuffet. Det var en fryktelig prestasjon, særlig etter at de tok ledelsen. Deres mål kommer altfor enkelt, og etter det forsvarer vi oss egentlig bare mot deres kontringer. Dette er en kamp vi skal vinne, sa Berge.

Store kamper på søndag

Det er med andre ord et underpresterende lag som kommer på besøk til Anfield på tirsdag kveld, i jakten på å finne tilbake til gullformen de viste i fjor.

For Liverpools del er det mange supportere som allerede tenker fremover mot nøkkelkampen på søndag, da Manchester City er Liverpools motstander. Men også for Genk venter det en stor kamp på søndag, da de skal møte Gent som ligger på tredjeplass i den belgiske ligaen.

Med seier der kan Genk klarte på tabellen, og ende opp bare to poeng bak søndagens motstander, mens et tap vil bety at de havner enda lenger bak sine konkurrenter når den innledende sesongen i Belgia nærmer seg halvspilt.

Men først kommer kampen på Anfield, en kamp hvor Genk bør få med seg poeng fra dersom de har et håp om å kunne kjempe om en plass i utslagsrundene av Europa League. Mens Liverpool bør vinne kampen for å befeste sin posisjon blant topp to. En ting er sikkert, det er to lag som virkelig ønsker å vinne som møter hverandre på Anfield tirsdag kveld, uansett hvor store kamper som venter dem til helgen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]