– Vi må være forsiktig og fokusert, mot et lag vi kjenner veldig godt

Roberto Firmino ser frem til søndagens storkamp.

9. nov 2019 kl 14.43 Arild Skjæveland

Det er ikke ofte Roberto Firmino gir intervjuer. Denne uken er han intervjuet av Premier League Productions, i forkant av søndagens storkamp mot Manchester City.

– Det er en viktig kamp, som alle andre. Det blir ekstra spesielt siden det er to lag som kjemper i toppen av tabellen. Det er en kamp der vi må være forsiktige, og vi spiller mot et stort lag som vi kjenner veldig godt. De kjenner oss godt også, sier han i intervjuet gjengitt av Liverpoolfc.com.

– Vi må være forsiktig, og fokusert på kampen for å prestere og forsøke å vinne. Det er en kamp mellom to store lag som kjemper i toppen. Vi må passe på at vi ikke gir motstanderen så mange sjanser, sier han.

Slik det høres ut på Firmino, kan en fort se for seg en kopi av fjorårets kamp på Anfield. Da endte det 0-0. Denne gang er det et langt bedre resultat for Liverpool enn for City.

Sekspoengskamp

Dersom Liverpool skulle vinne oppgjøret, vil luken ned til City øke til ni poeng. City vil med seier kutte forspranget til bare tre poeng.

– Det er selvsagt en kamp som er verdt seks poeng. Vi må gjøre vårt beste. Forsvare oss bra, og spille god fotball, sier 28-åringen.

– Det er spesielle kamper, som motiverer oss litt mer. Storkamp mellom to store klubber. Med årene har rivaleriet vokst mer, og denne kampen kommer ikke til å bli annerledes. Jeg håper at det blir en god kamp, og at vi kan gjøre vårt beste.

Mye har blitt skrevet om Anfield, som kan bli en faktor i søndagens kamp.

– Vi har allerede hatt gode opplevelser mot City her, i Champions League og i Premier League. Jeg håper at supporterne kan være den ekstra spilleren, og at de kan støtte oss gjennom hele kampen. På banen vil vi gjøre vårt beste for å prestere veldig bra og vinne kampen, sier brasilianeren.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]